05 Μαΐου 2011

Η Δρέττα διαπραγματεύεται εκ μέρους της Ελλάδας με το ΔΝΤ; Είμαστε σοβαροί; Δηλ. εμείς πρέπει να στείλουμε τη Λ. Γούτα;

http://pasokgalatsi.files.wordpress.com/2009/09/dretta.jpgΝαι ναι η τύπισα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνεχώς καλεσμένη και έκανε τη γλάστρα [όπως όλοι οι καλεσμένοι που περιμένουν να πάει 2 το πρωί για να μιλήσουν] στις εκπομπές του Ζούγκλα, προκειμένου να βγαίνει στο γυαλί, διαπραγματεύτηκε χθες, εκ μέρους της Ελλάδας, με τους εκπροσώπους της τρόικα!!!

Είναι μετά να απορεί κανείς που οι ελεγκτές εκφράζουν αμφιβολίες για την επίτευξη των στόχων όταν ακούνε τη Δρέττα να τους λέει ότι θα εξοικονομήσει 7,5 δις ευρώ;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwBqN-kJx0rJo8mcE8JmeQHtQ1Eq3toYAmtYLybSfb2Qh1xCJrKOQrvC-_NbOGloXEPhLNQG1KvdD8nDbvaWSXcOb8Kfed-AVhlbK8yEIn_1Gyl0vCmuw4V4deH2Ql9qCyNnWFiWjVsBFU/s320/%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%B1+%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1.jpgΕίμαστε σοβαροί; Είναι αυτές εκπροσωπήσεις που θα διαπραγματευτούν και θα πείσουν τους Ευρωπαίους αλλά προπάντων τους Έλληνες ότι κάτι αλλάζει;

Δηλ. αν είμασταν εμείς στη θέση του ΠΑΣΟΚ ποιον έπρεπε να στείλουμε; Τη Λιάνα Γούτα; Όχι ότι δεν θα τη στείλουμε, αλλά μετά μην παραπονιόμαστε ότι μας έχουν για μπάτσες...

Τελικά πότε πήρε το ΠΑΣΟΚ και ο κ.Παπανδρέου την απόφαση για το ΔΝΤ;

Η απάντηση στο video που ακολουθεί. Από στέλεχος της κυβέρνησης!



http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_8684.html

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Ασφάλειας που ενδεχομένως να σχετίζεται με το μακελειό στου Ρέντη

http://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/renti-750x538.jpgΣε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς επιχείρηση της Ασφάλειας στη δυτική Αττική, που σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με το μακελειό στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011, όταν τέσσερις κακοποιοί ύστερα από ληστεία σε περίπτερο, πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ», που τους καταδίωκαν, με καλάσνικοφ και πιστόλι, σκοτώνοντας τον Γιώργο Σκυλογιάννη, 22, και τον Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 χρόνων, και τραυματίζοντας άλλους δύο συναδέρφους τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση και έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων (2 Αλβανών και δυο ομογενοποιημένων εκ Σοβιετίας), που εξετάζονται στην Ασφάλεια.

Επισήμως, από την Αστυνομία δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα.

Προβλέπει και το μέλλον η Αννούλα!!!!

Σε ανακοίνωση-απάντηση στον Παπανικολάου γράφουν επί λέξη:

Τα συγκεκριμένα στοιχεία για την απορρόφηση δημοσιοποιήθηκαν με Ειδική Ανακοίνωση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης στις 30/12/2011, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα...

Βέβαια μετά την απάντηση του Παπανικολάου, που τους πήρε στο ψιλό, το άλλαξαν αλλά είπαμε στο ιντερνετ δεν σβήνει τίποτα, οπότε υπάρχει ακόμα εδώ

Για εκβιασμό διώκεται κατηγορούμενος για υπεξαίρεση στο δήμο Θεσ/νίκης, Σαξώνης...

Σε υπόθεση εκβίασης φέρεται να εμπλέκεται ο εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπεξαίρεση μαμούθ στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης.

Όπως έγινε γνωστό, ο 47χρονος, που κρατείται προσωρινά από τον περασμένο Μάιο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών για την υπόθεση υπεξαίρεσης, κατηγορείται ότι μαζί με έναν 30χρονο, αρμένικης καταγωγής, κρατούμενο στις ίδιες φυλακές, εκβίαζαν μέσω τρίτων 49χρονο καλλιτέχνη.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μετά την επ’ αυτοφώρω σύλληψη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δύο 27χρονων ομογενών από τη Γεωργία, την ώρα που παραλάμβαναν από τον 49χρονο καταγγέλλοντα χρηματικό ποσό χιλίων ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του 49χρονου τραγουδιστή, σύμφωνα με την οποία οι δύο 27χρονοι, υπό την καθοδήγηση των δύο κρατουμένων και με τη χρήση απειλών, απαιτούσαν εκβιαστικά από τον καταγγέλλοντα, το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, ως υποτιθέμενη οφειλή προς τον 47χρονο πρώην υπάλληλο του δήμου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Π. Σαξώνης φέρεται να γνώριζε τον καταγγέλλοντα από επαγγελματική συνεργασία που είχαν κατά το παρελθόν.

Στο μεταξύ από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι στην κατοχή των δύο συλληφθέντων και σε έρευνες χώρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν ως μέσο για τις μετακινήσεις τους, 24 φυσίγγια κι ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

tvxs.gr

Η πρώτη παραίτηση από τις βουλευτικές αξιώσεις έγινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Παραιτήθηκε η χήρα του βουλευτή Σπ. Πλασκοβίτη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgACegcusqWytVI8qd3njrpWyDkarDHYFkNhDJ7P3grbqIV1j5eyJ4fR1XEWqH5AM79E0_xzPV_s3sd_iZapum0-mDyMzS99jEpGCSbnIjHcF01FSIOzYDpF7_FVf1pHUrc-Nj8Bbgzpbk/s1600/2468827.jpgΠαραιτήθηκε από την βουλευτική αξίωση για αναδρομικές αποδοχές η χήρα του βουλευτή του Σπ. Πλασκοβίτη, ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Την αγωγή είχε καταθέσει ο σύζυγος της και διεκδικούσε να του καταβληθούν τα αναδρομικά που έλαβαν οι δικαστές.

Η αντίστροφη μέτρηση στο θέμα της αύξησης των αποδοχών των δικαστών και βουλευτών άρχισε με την απόφαση του Μισθοδικείου το 2006 (πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου) όταν επιδίκασε αναδρομικές αυξήσεις στους δικαστές σε βάθος πενταετίας, κρίνοντας ότι οι αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, πρέπει να είναι αντίστοιχες με αυτές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (κατά συνέπεια αυξήθηκαν και οι αποδοχές των λοιπών δικαστικών λειτουργών).

Στη συνέχεια ο Ν. 3620/2007 προέβλεψε την καταβολή των αναδρομικών δικαστών σε δόσεις για το διάστημα 2002 - 2007, ενώ η τότε Κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η νομοθετική ρύθμιση αφορούσε μόνο τους δικαστές. Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές άρχισαν να κατατίθενται προσφυγές συνταξιούχων βουλευτών με το ίδιο αίτημα.

Το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαίωσε τους συνταξιούχους βουλευτές, κρίνοντας ότι με βάση το Ζ' Ψήφισμα της Βουλής του 1975, οι αυξήσεις των δικαστικών λειτουργών συμπαρασύρουν και τους βουλευτές.

Συγκεκριμένα, από το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο κρίθηκε ότι "η σύνδεση της βουλευτικής αποζημίωσης με τις συνολικές αποδοχές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού έχει ως συνέπεια ότι κάθε μεταβολή των συνολικών μηνιαίων αποδοχών αυτού επιφέρει αυτοδίκαια την άμεση αντίστοιχη μεταβολή του ύψους της βουλευτικής αποζημίωσης, που αποτελεί και τη βάση προσδιορισμού της βουλευτικής σύνταξης".

Στην απόφαση αυτή αντέδρασε το υπουργείο Οικονομικών καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η Ολομέλεια ανέπεμψε και πάλι την υπόθεση στο Τμήμα το οποίο έχει "παγώσει" το όλο θέμα.

Ήδη, από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν δικαιωθεί οι τέως βουλευτές Β. Μπρακατσούλας, Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα οι υποθέσεις των οποίων έχουν παραπεμφθεί στο αρμόδιο Τμήμα, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί η εκδίκασή τους.

Επίσης εκκρεμούν προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι αγωγές των κληρονόμων του Γιαν. Σκουλαρίκη, του Αντ. Ντετιδάκη, Ε. Ανθόπουλου και Ν. Παπαηλία.

Έτοιμη για είσοδο στην ΕΕ η Τουρκία: Δρακόντειοι περιορισμοί όσον αφορά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο επιβάλλουν οι αρχές

http://censorshipinamerica.files.wordpress.com/2011/04/censored-internet.jpgΑυστηροί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 22 Αυγούστου ως προς την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Τουρκία, πράγμα που χαρακτηρίζεται από τους επικριτές της νέας ρύθμισης ως το "τέλος της εποχής του Ίντερνετ στην Τουρκία".

Το νέο σύστημα θεσμοθετεί τέσσερα "φίλτρα". Θα είναι υποχρεωτική η επιλογή ενός από αυτά, εκ μέρους όλων των χρηστών. Πρόκειται για το "οικογενειακό, παιδικό, εσωτερικό και κανονικό" φίλτρο.

Οικογενειακό: Θα εμποδίζεται η πρόσβαση σε ιστοσελίδες που έχουν απαγορευτεί ή έχουν περιληφθεί σε μαύρη λίστα. Παιδικό: Θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες που εγκρίνει η αρμόδια τουρκική υπηρεσία για τα παιδιά. Εσωτερικό: Πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες Τουρκίας. Κανονικό: Θα εμποδίζεται η πρόσβαση σε απαγορευμένες ιστοσελίδες.

Η παράκαμψη ή η προσπάθεια για παράκαμψη των φίλτρων αυτών θα συνιστά ποινικό αδίκημα. Μέχρι σήμερα, όταν επιβαλλόταν στην Τουρκία απαγόρευση πρόσβασης σε κάποιες ιστοσελίδες, όπως το YouTube, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης κάνοντας, κάποιες ρυθμίσεις, όπως η αλλαγή του DNS. Μετά τις 22 Αυγούστου, αυτό θα απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις απαιτείται από τους διακομιστές να επιτρέπουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόνο σε “πελάτες” με συγκεκριμένο όνομα χρήστη και κωδικό. Πράγμα που σημαίνει με άλλα λόγια ότι θα καταγράφονται συνεχώς οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται κάθε τούρκος πολίτης.

Αυτό που υπογραμμίζουν στο σημείο αυτό όσοι αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις είναι το ότι "το φιλτράρισμα είναι κάτι που υπάρχει και σήμερα, αλλά είναι προαιρετικό και μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης, με τη βοήθεια συγκεκριμένων προγραμμάτων που κυκλοφορούν. Τώρα όμως το φιλτράρισμα θα είναι επιβεβλημένο και υποχρεωτικό".

"Τα δύο αρχ***ια του ΓΑΠ, εγώ θα τα γα**σω!"

http://engine.pixelplus.netuse.gr/filesystem/images/20090128/engine/pixelplus_LARGE_t_5_2783_type90019.jpgΛέγαμε για τον Μεϊμαράκη, αλλά αυτό που ακούστηκε σήμερα το πρωΐ από υπουργό σε έξαλλη κατάσταση, δεν πρέπει να έχει προηγούμενο.

Αλλαλάζον υπουργός λοιπόν που πρόσφατα πήρε μία σημαντικότατη κοινωνική πρωτοβουλία, καταφέρθηκε έτσι εναντίον δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, τους οποίους χαρακτήρισε ώς “Αρχ***α του Παπανδρέου”!

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι “Εγώ αυτά τα αρχ**α, θα τα γα***σω”!

Εσείς που μας διαβάζετε βέβαια, καταλάβατε ποιοί είναι οι “πρωταγωνιστές” αυτού του νέου πράσινου δράματος.

Μπορεί η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο υπουργός να παραπέμπει σε Μεϊμαράκη, αλλά όταν σε πνίγει το δίκιο, πολλές φορές παραφέρεσαι. Άλλωστε, καλύτερα να είσαι αλήτης παρά απατεώνας.

Μην αποκλείετε όμως ο ΓΑΠ αντί για τους απατεώνες, να δώσει τα παπούτσια στο χέρι του αλήτη… Τότε βέβαια θα δικαιώσει τους χαρακτηρισμούς για τους δύο υπουργούς, γιατί ως γνωστόν, δύσκολα κάποιος αποχωρίζεται τα αποτέτοια του!

Επιτόκιο: Ελλάδα 5,2%, Πορτογαλία 3,2% !!!

Tο επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας θα κυμαίνεται μεταξύ του 3,25% και 4,25%. Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς έχουμε δανεισθεί με 5,2% !!!! Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν ανέφερε ότι τα τρία πρώτα χρόνια το επιτόκιο που θα είναι κυμαινόμενο, θα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο και στη συνέχεια θα αυξηθεί.

Δείτε το Video:


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/

Προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά από παντού: Υψηλά πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν!!!

Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπονται για όσους δεν συμμετάσχουν στην απογραφή Πληθυσμού και Κατοικιών του 2011, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου. Όπως επισημαίνεται, η συμμετοχή στην συγκεκριμένη διαδικασία είναι υποχρεωτική για όλους και θα υπάρχουν κυρώσεις για όσους δεν απογραφούν.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο star.gr η γενική διευθύντρια Ερευνών της Στατιστικής Αρχής Αθανασία Ξενάκη, προβλέπονται πρόστιμα που κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ για την παράβαση της υποχρεωτικότητας, ενώ με πρόστιμα κινδυνεύουν και οι ίδιοι οι απογραφείς, που κυμαίνονται από 10.000 έως 200.000 ευρώ και μπορούν να επιβληθούν σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει την εμπιστευτικότητα.

Όπως έχει ανακοινωθεί , όλοι οι εργαζόμενοι για την απογραφή θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και το όνομα τους, καθώς και με το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους. Οι πολίτες θα απαντούν σε απλές ερωτήσεις σχετικά με την κατοικία τους, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης τους.

Η διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20 με 25 λεπτά, ενώ για πρώτη φορά δεν θα απαιτείται η παρουσία όλων των μελών μιας οικογένειας αλλά τουλάχιστον ενός, που θα μπορεί να απογράψει και τους υπόλοιπους. Αίσθηση πάντως προκαλεί ότι ελάχιστες μέρες πριν την απογραφή, το επίσημο site της παραμένει ανενεργό, παρόλο που αυτό έχει επισημανθεί από τους ιθύνοντες του υπ. Οικονομικών προς την αρμόδια εταιρεία.

star.gr

«Die Zeit»: Στα 40 δισ το κόστος για τη Γερμανία από ενδεχόμενο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους

http://www.iqm.de/fileadmin/Mediendatenbank/Zeitungen/DIE_ZEIT/Blaetterkatalog/DIe_Zeit.jpgΜέχρι τα 40 δις θα μπορούσε να φτάσει το κόστος που θα είχε για τη Γερμανία ένα "κούρεμα" του χρέους της Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από εκτιμήσεις του "Ινστιτούτου Μακροοικονομίας και Έρευνας Ανάπτυξης" του Ντίσελντορφ που επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα η εβδομαδιαία εφημερίδα "Die Zeit" (Ντι Τσάιτ).

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ινστιτούτου του Ντίσελντορφ που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, οι γερμανικές τράπεζες θα επιβαρύνονταν με 25 δισ ευρώ σε περίπτωση "κουρέματος" κατά 50% του ελληνικού χρέους, το οποίο εκτιμάται ότι είναι απαραίτητο για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Ένα μέρος του κόστους θα κατέληγε στους φορολογούμενους, επειδή μάλλον δεν θα μπορούσαν να αντέξουν όλες οι τράπεζες αυτές τις απώλειες και το κράτος θα έπρεπε να τις ενισχύσει - τη στιγμή μάλιστα που κυρίως οι δημόσιες τράπεζες κατέχουν ακόμα πολλά ελληνικά κρατικά ομόλογα». Αλλά, όπως γράφει η "Die Zeit", «και οι επενδύσεις σε επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ελλάδας θα πλήττονταν, επειδή πολλές ελληνικές τράπεζες θα κατέρρεαν, αν το κράτος δεν πληρώνει πλέον μέρος των χρεών του».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εφημερίδας, σ' αυτά προστίθενται άλλα 4,2 δισ ευρώ από τις μέχρι τώρα καταβληθείσες δόσεις της δανειακής βοήθειας, οι οποίες «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως οι απαιτήσεις των ιδιωτών πιστωτών και γι' αυτό θα περικόπτονταν επίσης κατά 50%».

Μέχρι τώρα έχουν εμβασθεί στην Ελλάδα από τη Γερμανία 8,4 δισ. ευρώ. Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα το 2013, θα έχουν δοθεί 22,4 δισ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μέσα στο επόμενο και μεθεπόμενο έτος η Ελλάδα πρέπει να δανειστεί από ιδιώτες επενδυτές 64,6 δισ. ευρώ. Η εφημερίδα υπολογίζει ότι «αν η ΕΕ αναλάβει να καλύψει και αυτό το ποσό, η Γερμανία θα επιβαρυνόταν επιπλέον με 18,5 δισ. Ευρώ».

Πλήγμα θα δεχόταν και η ΕΚΤ, επειδή αγόρασε ελληνικά ομόλογα και δέχεται ελληνικά αξιόγραφα ως εγγυήσεις για να δανείζει ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Deutsche Bank, η ΕΚΤ θα είχε απώλειες ύψους 40 δισ. ευρώ. Από αυτά η Γερμανία θα επωμίζονταν το 1/3 περίπου, δηλαδή 1,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Zeit «φθηνότερη θα ήταν ίσως μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση, π.χ. με 'ενέσεις' κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες. Σ' αυτή την περίπτωση η ΕΚΤ θα έπρεπε απλώς να διαγράψει τα κρατικά της ομόλογα και οι απώλειές θα περιορίζονταν σε 12 αντί 40 δισ ευρώ. Προς τούτο όμως είναι απαραίτητο ένα πρόγραμμα βοήθειας της ΕΕ, επειδή η Ελλάδα δεν έχει τα μέσα για να εξυγιάνει τις τράπεζες».

Παναγιωτόπουλος για τις δηλώσεις Δρούτσα ότι δεν υπάρχει λόγος καθορισμού ΑΟΖ αφού συζητάμε για την υφαλοκηπίδα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4Uq1W8PAjiQGTpVMJzIKIJThqPwcS7dyM3mxldLS5B349InSSqyzklkxGToJNMUnpX4y5oPRNZznG1Fjf6qIvXDY6_TUIUjWckBTorTnYvp6ZqynQw5f6s2msEQHvtH0ORByw3on-m3XK/s1600/aoz.jpg«Χθες, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Υπουργού των Εξωτερικών, επιχειρήσαμε να του επισημάνουμε τον επικίνδυνο χαρακτήρα του περιεχομένου τους και τον καλέσαμε να ανασκευάσει ή να τις αποσύρει.

Επειδή ο κ. Δημήτρης Δρούτσας - παραβλέποντας και τα επικριτικά σχόλια μερίδας των ΜΜΕ- δεν το έπραξε, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να υπογραμμίσουμε τα ακόλουθα :

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της κάθε χώρας, όπως και η υφαλοκρηπίδα, αποτελούν στοιχεία της Εθνικής της Κυριαρχίας.

Είναι, λοιπόν, το λιγότερο, απαράδεκτο ο Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδας να λέει ότι δεν προτίθεται η χώρα μας να καθορίσει άμεσα την δική της ΑΟΖ στο Αιγαίο, για “να μην επιβαρυνθούν” οι συνομιλίες με την Τουρκία, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Δηλαδή να αναβάλει την άσκηση κυριαρχικού της δικαιώματος, προκειμένου να μην ενοχληθεί η γειτονική μας χώρα.

Είναι επίσης απαράδεκτο να επιτίθεται ο ΥΠΕΞ κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η οποία με δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά υπέδειξε στην κυβέρνηση το εθνικά και πολιτικά αυτονόητο από πλευράς Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου της θαλάσσης, με σκοπό την ασφαλέστερη κατοχύρωση των εθνικών δικαιωμάτων της χώρας.

Πέραν αυτών, ο κ. Δημήτρης Δρούτσας, σύμφωνα με την ερμηνεία των δηλώσεων του από δημοσιογράφους, που συνομίλησαν μαζί του, φέρεται ότι παραδέχεται, εμμέσως αλλά σαφώς, πως στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία συζητείται και το εύρος των Ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο. Γεγονός που μέχρι τώρα η κυβέρνηση διέψευδε διαρκώς.

Ως εκ τούτου, μετά από αυτές τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα, θεωρούμε απαραίτητο να προσέλθει άμεσα ο Υπουργός των Εξωτερικών στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για να δώσει απαντήσεις για τις απαράδεκτες και καινοφανείς αυτές τοποθετήσεις του, οι οποίες προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία στην κοινή γνώμη»

Mιχελάκης: Κίτρινη δεν έδωσε μόνο ο "τσιτσιφιόγκος" στον Ρέππα αλλά και ο ελληνικός λαός στο ΠΑΣΟΚ

http://estb.msn.com/i/84/1A2229B95AD73E81A212599F3C5A5.jpg«Το σίριαλ στο κυβερνητικό σκορποχώρι γράφει νέα ιλαροτραγικά επεισόδια:

Αυτή τη φορά ο καβγάς ανάμεσα στα υπουργεία ξέσπασε για το ποιος παίρνει κίτρινη κάρτα από την Τρόικα. Ανώτατο πολιτικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών κάρφωσε τον κ. Ρέππα, ο οποίος -προσερχόμενος στη Βουλή- αντέδρασε έντονα χαρακτηρίζοντάς τον “τσιτσιφιόγκο”.

Πάντως, καλό είναι στην κυβέρνηση να γνωρίζουν ότι σημασία έχει πως κίτρινη κάρτα έχουν πάρει, ήδη, από τον Ελληνικό λαό. Ενώ η κόκκινη δεν θα αργήσει να έρθει»

Έντονες αποδοκιμασίες εναντίον του ΓΑΠ στην άφιξη, στη παραμονή και στην αναχώρησή του απ' την κηδεία του Λάκη Σάντα!!!!

Ο ΓΑΠ προσερχόμενος άκουσε μία ομάδα ανθρώπων να του επιτίθεται φραστικά και εναντίον του ακούστηκαν οι φράσεις «είστε προδότες», «είστε δωσίλογοι» και «έχετε πουλήσει τη χώρα», ενώ ειρωνικά κάποιος του φώναξε «έξω οι “φιλέλληνες”».

Αρχικά υπήρξαν φόβοι για γενικευμένη ένταση αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Ωστόσο όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ μπινελίκια άκουσε ο ΓΑΠ και κατά την αναχώρησή του

Τα «άκουσε» και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης

Από τη μήνιν του κόσμου δε γλίτωσε ούτε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, τον οποίο «έλουσαν» με διάφορα «κοσμητικά» επίθετα και του είπαν ότι τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι πολιτικοί είναι υποκριτές και πως και η παρουσία τους στο χώρο είναι επίσης υποκριτική.

Το ΓΕΝ διέψευσε δημοσίευμα σχετικά με το αξιόμαχο του υποβρυχίου "Παπανικολής"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrFMTRWViV-ndL8Lupg8cQ2wBH9cgLBQysMtPRufEU-PfVfzsqfCx9TWezBXQBwO3lJ4DW3AExNrflcsXyX5CUObFX1-9obzaIvYO5VFF3Nidcbxob-Al90kFsPzn7xBU7HKwIhNFb_Ly-/s1600/papanikolis.jpgΤο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα του περιοδικού 'Επίκαιρα' για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσφάτως παραληφθέντος από το Πολεμικό Ναυτικό υποβρυχίου "Παπανικολής" και στη σχετική ανακοίνωσή του δηλώνει ότι "επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός του, στο όνομα των στελεχών του, της παράδοσης του και της αποστολής που του έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, στο πλαίσιο του Συντάγματος".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε άσκηση που διεξήχθη πρόσφατα στον Αργοσαρωνικό, "το υποβρύχιο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» εμφανίστηκε σε πολλούς τομείς ανέτοιμο από το να χαρακτηρισθεί πλήρως επιχειρησιακό», ενώ «στο ημερολόγιο του υποβρυχίου καταγράφηκαν περισσότερα από 40 σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες, που ξεκινούσαν από το έρμα του σκάφους και επεκτείνονταν μέχρι τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του και το μεγάλο ίχνος που κατέγραφε στο αντίπαλο ραντάρ».

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού επισημαίνει στην ανακοίνωση του ότι "το δημοσίευμα προβαίνει ανενδοίαστα στην παρουσίαση πλήθους ψευδών γεγονότων που άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας και του αξιόμαχου του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»".

Στην ανακοίνωση του ΓΕΝ τονίζεται, περαιτέρω, ότι "από την άμεση προσωπική εμπειρία και γνώση του Αρχηγού του ΓΕΝ και του Αρχηγού του Στόλου, οι οποίοι επιπλέον έλεγξαν ξανά σήμερα και επιβεβαίωσαν όλα τα σχετικά στοιχεία, προκύπτει ότι το δημοσίευμα αυτό βρίθει ψευδών, αναληθών και συκοφαντικών στοιχείων, σχετικά με το αξιόμαχο του υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ», παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του πιο σύγχρονου υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού".

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε χθες ότι το υποβρύχιο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" θα μεθορμήσει στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά την 16 Μαΐου 2011, όπου θα παραμείνει για χρονικό διάστημα ενός περίπου μηνός, "προκειμένου να αποκαταστήσει εκκρεμότητες εγγυήσεως, οι οποίες δεν επηρεάζουν την επιχειρησιακή του ετοιμότητα".

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργείου Παιδείας προτίθενται να καταθέσουν οι πανεπιστημιακοί

«Πόλεμο» με το υπουργείο Παιδείας, και ειδικά με τον υφυπουργό Γιάννη Πανάρετο, φαίνεται να ανοίγουν οι καθηγητές των Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Όπως είπε, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Ν. Σταυρακάκης, αποφασίστηκε να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά εναντίον του υπουργείου Παιδείας, εξ αιτίας του «αδικαιολόγητου «παγώματος» των εξελίξεων μελών Διδακτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) που ουσιαστικά «μπλοκάρει» ολόκληρα ιδρύματα».

Οι καθηγητές αναφέρθηκαν σε πρόσφατη απόφαση του Γιάννη Πανάρετου, σχετικά με το θέμα των διαδικασιών που εκκρεμούν για εκλογές ή εξελίξεις μελών ΔΕΠ. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Παιδείας με έγγραφό του που έχει χθεσινή ημερομηνία προς όλα τα Πανεπιστήμια, αναφέρει ότι ύστερα «από έντονες διαμαρτυρίες ενδιαφερομένων σχετικά με την επιλεκτική επίσπευση ή μη των διαδικασιών εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ εκ μέρους των αρμοδίων πανεπιστημιακών οργάνων, σε τμήματα στα οποία επίκεινται εκλογές προέδρων και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας, παρακαλούμε να μεταθέσετε χρονικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών (π.χ. συγκρότηση εκλεκτορικών σωμάτων, ορισμό τριμελών εισηγητικών επιτροπών, κρίση κλπ.) μέχρι την ανάδειξη των Προέδρων των οικείων Τμημάτων της νέας ακαδημαϊκής περιόδου.».

Οι Πανεπιστημιακοί δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να «παραβούν το νόμο, ακολουθώντας τις εντολές του υφυπουργού και οι διαδικασίες θα προχωρήσουν κανονικά». Μάλιστα ο Ν. Σταυρακάκης είπε ότι ήδη έχει ζητήσει από τους συλλόγους -μέλη της Ομοσπονδίας να αγνοήσουν την εν λόγω εγκύκλιο του υφυπουργού και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του νόμου.

Και χαρακτηριστικά πρόσθεσε : « Συνάδελφοι χωρίς «πλάτες» και «συζύγους» μπλοκάρονται και αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. Το ότι το υπουργείο δεν υπογράφει τις εξελίξεις, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα με ακαδημαϊκές συνέπειες». Μάλιστα δεν δίστασε να πει για τον υφυπουργό: "Δεν θα φορέσω εγώ μπότες στον κ. Πανάρετο".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι καθηγητές Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και οι εκπρόσωποι των Ερευνητών αναφέρθηκαν και στα άλλα προβλήματα των ιδρυμάτων, χρησιμοποιώντας μάλιστα σκληρές εκφράσεις για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ιδιαίτερα για τον επικείμενο νόμο-πλαίσιο. Ο Ν. Σταυρακάκης, περιγράφοντας την σημερινή κατάσταση των Πανεπιστημίων είπε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αλλάξει: «Οι μικροομάδες» είπε «οι μικρομαφίες οι μικροκλίκες που αναπτύσσονται διακομματικά πρέπει να εκλείψουν». Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ συνέχισε λέγοντας ότι σήμερα υπάρχουν 9.500 μέλη ΔΕΠ στα Ιδρύματα. Υπάρχει σ΄ αυτά δηλαδή η κρίσιμη μάζα των ατόμων που απαιτείται, για να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο με ακαδημαϊκά και πολιτικοοικονομικά κριτήρια, να σηκώσει το ανάστημα της για σωστή διοίκηση, την οποία θα πρέπει να αναλάβουν οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι οι οποίοι θα εκλέγουν και τα όργανα διοίκησης. Τα πανεπιστήμια πρέπει να ελέγχονται και να αξιολογούνται από ανεξάρτητη αρχή. Κι όλα αυτά που λέμε είναι μια επαναστατική αλλαγή. «Η σημερινή ηγεσία όμως του υπουργείου Παιδείας» πρόσθεσε «δεν έχει δυνατότητα για τέτοια αλλαγή, γιατί θα πρέπει να σκοτώσει την μήτρα που την έχει γεννήσει. Έχουμε μειωμένες προσδοκίες για το τι θα προκύψει από το υπουργείο, όσον αφορά στον νέο νόμο, αν φυσικά προκύψει κάτι».

Οι καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναφέρθηκαν και στην «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισαν, οικονομική κατάσταση των ιδρυμάτων, καθώς οι περικοπές δυσκολεύουν την λειτουργία τους, ενώ υπάρχουν και φήμες για περαιτέρω περικοπές που ξεκινούν από το 30% και φτάνουν στο 60%.

Με τέτοιες περικοπές δεν επιβιώνει το Πανεπιστήμιο - τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των καθηγητών ΑΕΙ . Όσον αφορά στο μισθολογικό, οι καθηγητές ζητούν την επαναφορά στην κατάσταση προ πενταετία που δικαστές και πανεπιστημιακοί είχαν τις ίδιες αποδοχές.

Μειοψηφία οι λευκοί στις μισές απ' τις 100 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ!!

Σύμφωνα με την απογραφή του 2010 οι ισπανόφωνοι ξεπέρασαν τους μαύρους και είναι πλέον η μεγαλύτερη μειονότητα στις ΗΠΑ σε μια πρώτη φάση που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει την εικόνα ολόκληρων πολιτειών και πιθανώς της χώρας, όπου οι λευκοί θα είναι μειοψηφία.

Το 26% του πληθυσμού των πόλεων είναι πλέον ισπανόφωνοι ξεπερνώντας τους μαύρους που είναι το 22% (το 2000 τα νούμερα ήταν 23% μαύροι και 22% ισπανόφωνοι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία σε πάνω από τις μισές πόλεις οι μειοψηφίες αθροιζόμενες αποτελούν την πλειοψηφία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις τρεις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές οι λευκοί είναι μειοψηφία σε σχέση με τους υπόλοιπους:

Στο Λος Άντζελες οι λευκοί είναι το 27%, οι ισπανόφωνοι το 50%, οι μαύροι 9% το και οι Ασιάτες το 11%, ενώ στη Νέα Υόρκη οι λευκοί είναι 33%, οι ισπανόφωνοι 29%, οι μαυροι 24% αι οι Ασιάτες 12%, ενώ στο Σικάγο τα νούμερα είναι 35%, 28%, 30% και 6% αντίστοιχα

Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι λευκοί θα γίνουν μειοψηφία σε σχέση με τους υπόλοιπους το 2042.

Δείτε τον χάρτη και κάντε κλικ σε διάφορες μητροπολιτικές περιοχές για να δείτε τη σύνθεση του πληθυσμού:

key


http://blogs.wsj.com/economics/2011/05/04/hispanics-overtake-blacks-as-majority-minority-shift-progresses/?mod=e2tw

Ο σεισμός της Ιαπωνίας και οι γεωλογικές επιπτώσεις του

Μερικά γεωλογικά στοιχεία για τον σεισμό της 11 Μαρτίου στη Ιαπωνία:

- τμήμα της ΒΑ Ιαπωνίας μετακινήθηκε κατά 2,4 μέτρα προς τη Β. Αμερική αυξάνοντας ελαφρά την έκταση της χώρας

-τμήμα 400 χλμ της ακτογραμμής βυθίστηκε κατά 60 πόντους επιτρέποντας στο τσουνάμι να εισχωρήσει βαθύτερα στις παραλιακές περιοχές

-η πλάκα του ειρηνικού μετακινήθηκε από 20 έως 40 μέτρα δυτικά ενώ ο βυθός στο επhttp://www.japantimes.co.jp/images/photos2011/nn20110408f3b.jpgίκεντρο του σεισμού ανυψώθηκε κατά 3 μέτρα

-Ο άξονας της γης μετατοπίστηκε κατά 25 πόντους, αυξάνοντας της ταχύτητα περιστροφής της γης και μειώνοντας τη διάρκεια της μέρας κατά 1,8 μικροδευτερόλεπτα λόγω ανακατανομής της μάζας της γης

- στην Δ. Ανταρκτική ο παγετώνας Whillans (ένας από τους 6 μεγαλύτερους "ποταμούς πάγου") μετακινήθηκε κατά 50 πόντους όταν έφτασαν τα σεισμικά κύματα από την

-σε μερικές περιοχές της Ιαπωνίας, κοντά στο Τόκυο, το έδαφος "ρευστοποιήθηκε" (συμπεριφέρεται σαν άμμος-φ'ωτο επάνω αριστερά), λόγω της ταχύτητας των σεισμικών κυμάτων με αποτέλεσμα αλλού να ανυψωθεί και αλλού να υποστεί καθίζηση έως και 1 μέτρο (αυτό που βλέπετε στη φώτο δεξιά έγινε την επομένη του σεισμού)

-το τσουνάμι είχε με 38 μέτρα, στην κωμόπολη Τάρο, το μεγαλύτερο ύψος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία

Ερώτηση προβοκάτορα-παπαγάλου στον Μεϊμαράκη... πολύ γέλιο

Τι σκέφτηκε να ρωτήσει ο προβοκάτορας Χατζηνικολάου τον Μεϊμαράκη σήμερα το πρωί στο ράδιο;

"Θα είστε υποψήφιος βουλευτής;" :)))

Ρε Νικολάκη ποιο ηλίθια ερώτηση δεν βρήκες να κάνεις;
Απορώ πως κρατήθηκε ο Μεϊμαράκης και δεν έσκασε στα γέλια;

Καλά ρε παπαγάλε αν δεν είναι υποψήφιος ο Μεϊμαράκης ποις θα είναι; Ο Μαρκόπουλος κι ο Γιακουμάτος που καλείς συνέχεια στις εκπομπές σου επειδή είναι του χεριού σου; Αλλά δικαιολογείσαι μιας και είσαι άσχετος με το κόμμα αλλιώς θα ήξερες ότι ο Μεϊμαράκης, πέραν της μαλακ@@@ που έκανε στις εσωκομματικές, χαίρει εκτίμησης και αγάπης στους κομματικούς της ΝΔ... και μιλάμε γι αυτούς που κινούν το κόμμα και όχι τους "επισκέπτες"... που θα 'θελαν να τον ξεφορτωθούν αλλά δεν τολμάνε ούτε να το σκεφτούν.

Όσο για το Σαμαρά για να λύσουμε και την απορία του Γιάννη... καλά ρε Γιάννη δε σου λέει τίποτα ότι ο ίδιος ο Σαμαράς τον έβαλε Πρόεδρο στο Ινστιτούτο Κ. Καραμανλής; Αν δεν σου λέει τίποτα η περίπτωσή σου είναι ανίατη

Παπακωνσταντίνου: Επιτέλους στο τέλος του τούνελ φαίνεται... ένα άλλο τούνελ

Νέα θεαματική πτώση του CDS των ελληνικών ομολόγων καταγράφεται αυτή τη στιγμή στις παγκόσμιες χρηματαγορές οι οποίες βλέπουν στο τέλος του τούνελ ένα άλλο τούνελ...

Το CDS πέφτει

κατά μισή (0,5) μονάδα!!!
Ουτε κάν "ολόκληρη" δεν είναι η μονάδα...

Από το 1448,5 πέφτει στο 1448!!!

Το spread μας τα χαλάει λίγο που ανεβαίνει κατά 13 μονάδες στις 1224... άλλα όσο να 'ναι η πτώση του CDS κερδίζει τις εντυπώσεις και το σεβασμό των παγκοσμίων χρηματαγορών...

Και μην ακούσω μαλακ@@@ του στυλ "σιγά τ' αυγά" γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός:
"φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι"...
ή όπως λέει ο Παπακωνσταντίνου και το ΜΕΓΚΑ:
"μάζευε κι ας είν' και ρώγες"... για προπαγάνδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για τη βία στα γήπεδα;

Απίστευτο για να είναι αληθινό, αλλά με τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ όλα γίνονται. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης για την ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ και ενώ ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΙΣΜΟΥ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ μίλαγε για την βία στα γήπεδα,ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ γύρισε προς το μέρος του και τον ρώτησε.

-Καλά όλα αυτά. Αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΛΑ;

Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ αμήχανος τον κοίταξε εμβρόντητος και του είπε.

-ΜΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕ. Άσε θα ρωτήσω τον υφυπουργό τουρισμού και πολιτισμού τον ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ.

Ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ τους κοίταξε με οίκτο και απάντησε.

- ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ; Εμένα μου πήρε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ για να καταλάβω ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ. Θα ρωτήσω τον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ τον ΚΟΥΣΕΛΑ.

-Εσύ ΚΟΥΣΕΛΑ είσαι παιδί της πιάτσας που λένε, όλο και κάτι θα ξέρεις για το τι είναι Η ΜΠΑΛΑ.

-ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ; ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ "ΝΤΑΒΑΤΖΗ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (κοινώς συνδικαλιστή) με βάλανε να κάνω τον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ, ΑΤΟΚΟ, ΕΞΟΦΛΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΣΕΙΣ, ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ.

Οπότε σηκώθηκε ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ χαμογελώντας και είπε.

-Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ PLAY OFF, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΤΕΛΟΣ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΜΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Λέτε και τα άλλα ζητήματα που αφορούν την ΕΛΛΑΔΑ να τα λύνουν με αυτόν τον τρόπο;

ΜΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Δίνει το όπιο στο λαό ο ΓΑΠ: κανονικά οι αγώνες την Κυριακή... αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσει να διαιτητεύσει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgYTenG9mzJEfrt2W-ZTbK4Pr7DrUWf1xF2F4BpZQFkSn4Ve8vRdTjx5Wm2LT-fhG_ATirU-U-8s79DPoG_Gh6dqPVX9fbLERLPsEFS66bFzxhRTkiCmdP9UxeAJRRxOwFZ_cBuuD9LQo/s400/%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%A1%CE%95%CE%9F%CE%A5+%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%99++%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%A7%CE%91.jpgΗ κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στην κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Αυτή η κουλτούρα προέκυψε ως αποτέλεσμα της σύσκεψης που έγινε σήμερα στο πολιτικό γραφείο στη Βουλή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Επιπλέον τονίστηκε ότι η ΕΠΟ είναι αυτή που οφείλει να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει δώσει στην ΕΠΟ το πλαίσιο το οποίο επιθυμεί να εφαρμοστεί και αυτό αφορά στην απόλυτη ευθυγράμμιση του αθλητικού δικαίου με εκείνο της ΟΥΕΦΑ.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς δημόσια χρήματα, χωρίς δημόσια γήπεδα και χωρίς δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο, ενώ παράλληλα εντείνονται οι έρευνες για την διαφθορά, η οποία, για την κυβέρνηση, είναι μείζον ζήτημα, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η φοροδιαφυγή και τα στημένα παιχνίδια. Μάλιστα η κυβέρνηση συνδέει τη διαφθορά και με τη βία στα γήπεδα.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για όλα αυτά τα θέματα, ζήτησε γρήγορα αποτελέσματα.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η κυβέρνηση επιλέγει να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει στο πλαίσιο της ΟΥΕΦΑ, η οποία διαθέτει ανεκτίμητη τεχνογνωσία. Επίσης αναφέρεται ότι η πολιτεία δεν έχει εξαντλήσει ακόμα όλα τα "εργαλεία" που έχει στα χέρια της.

Ανοιχτό, εξ άλλου, είναι για την κυβέρνηση και το θέμα του αυτοδιοίκητου ποδοσφαίρου, για το οποίο οι κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η επέμβαση της κυβέρνησης μπορεί να υπάρξει αν δεν πάρει αυτό που θέλει.

Σχετικά με τους αγώνες της Κυριακής, η θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί θα διεξαχθούν, εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες εγγυηθούν ότι μπορούν να διεξαχθούν. Και επίσης ότι για την ασφάλεια της διεξαγωγής πρέπει να εγγυηθεί η αστυνομία. Για τη διεξαγωγή των αγώνων των play-off, όπως αναφέρθηκε σχετικά, η μόνη δυνατότητα της πολιτείας είναι η αναβολή τους μέχρι και ένα 20ήμερο.

Ζήτημα υπάρχει σε σχέση με τους αγώνες της 11ης και 15ης Μαΐου. Όπως συζητήθηκε στη σύσκεψη, το θέμα τίθεται διότι στις 11 Μαΐου υπάρχει γενική απεργία και στις 15 Μαΐου συμπίπτουν οι αγώνες ΑΕΚ - ΠΑΟΚ για τα play off και ο τελικός Ολυμπιακού - Παναθηναϊκου για το κυπελλο μπάσκετ.

Γ. Μιχελάκης για τις αναφορές Στρος-Καν στις επαφές του με τον πρωθυπουργό, ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, αξιοποίηση του Ελληνικού, πρόστιμο ANT1

http://www.kerdos.gr/Images/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%83_.jpg"Οι τελευταίες αποκαλύψεις, οι αντιδράσεις της κυβέρνησης και η απάντηση του ΔΝΤ δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία και ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και ξέρει ποιά είναι η αλήθεια", επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας εκ νέου το τμήμα της συνέντευξης του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν που ήρθε προχθές το βράδυ στη δημοσιότητα.

Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για επιχείρηση εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει κυριευτεί από πανικό και για αυτό οδηγείται σε νέες αντιφάσεις, κάτι που την εκθέτει ακόμα περισσότερο. Παραθέτοντας σειρά δηλώσεων του Πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει στα σημαντικά ερωτήματα που εγείρονται, όπως στο τί κρύβεται πίσω από τις μεθοδεύσεις εκείνες, αλλά και στο τί κρύβεται πίσω από την απόφαση της προσφυγής στο ΔΝΤ.

Για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων

Η ΝΔ δεν είναι αντίθετη στην αύξηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων και ξεκαθαρίζει πως θα υπερψηφίσει στη Βουλή τις ανάλογες ρυθμίσεις, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου. Απαντώντας στα όσα είπε στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τις ρυθμίσεις αν και θεωρεί πως το νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση είναι "προχειρογραμμένο στο γόνατο", όπως ανέφερε.

Ο κ. Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση της αλήθειας και παραπληροφόρηση, με δεδομένο ότι ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Χρήστος Ζώης είχε ξεκαθαρίσει από χθες τη στάση της ΝΔ.

Για το θέμα του Ελληνικού

Εμμένει στο θέμα της αξιοποίησης του "Ελληνικού" η ΝΔ με τον εκπρόσωπο του κόμματος να κάνει λόγο για συνεχείς επικοινωνιακές καραμπόλες, αυτοδιαψεύσεις αλλά και έωλες κυβερνητικές απαντήσεις για τη διαδικασία, κάτι που, όπως τονίζει, δείχνει ότι μετά το "φιάσκο" της επένδυσης στον Αστακό, η δεύτερη μεγάλη επενδυτική εξαγγελία της κυβέρνησης βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Για την τραγωδία στη Marfin

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία στο κατάστημα της Marfin, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της στη μνήμη των αθώων θυμάτων και να οδηγήσει τους δολοφόνους στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά πριν από ένα χρόνο στη Βουλή, οπότε ο πρόεδρος της ΝΔ είχε σημειώσει ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν διαφορές, υπάρχει χώρος για διαφωνία και διαμαρτυρία, αλλά δεν υπάρχει χώρος για βία. "Αυτό το μήνυμα της υπευθυνότητας και της ομόθυμης καταδίκης της βίας και της τρομοκρατίας, μακριά από τους αυτοαναγορευόμενους υπερασπιστές του λαού, παραμένει πάντοτε επίκαιρο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Για το πρόστιμο σε Αντένα

Για "αυταρχική απόφαση, η οποία ξεπερνά τα όρια καθώς ποινικοποιεί τη σάτιρα", έκανε λόγο ο κ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα", επισημαίνοντας ταυτοχρόνως τη διάψευση του βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε ως εκείνου που προσέφυγε στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ραγκούσης-Νταλάρας: Χαρούμενοι οι δημ υπ. που θα δουλεύουν +2 ώρες... για τα υπόλοιπα φταίει ο Καραμανλής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqLIbFcisZ3SCe0U_p4nfajiUb93OZl3B-O6kH-r806ZKFxW5nik85YTxDO28DDuzwdWU7jv6gAPHEMnnTSJ-mFLuJ0mEPqdwqDEormFwcEcEJHq5cbxxptfAL6d5wBRPkez6SGktsZyA/s1600/%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82.jpgΕγκρίθηκε επί της αρχής, από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, όπως και το άρθρο 41, το οποίο προβλέπει τη διεύρυνση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων στις 40 ώρες εβδομαδιαίως και από την ΝΔ και από τον ΛΑΟΣ.

Κατά την σημερινή τρίτη συνεδρίαση της επιτροπής που εξετάζει το νομοθέτημα, όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δήλωσαν εκ νέου ότι το καταψηφίζουν επί της αρχής του, ενώ η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ ξεκαθάρισαν ότι ψηφίζουν υπέρ της ρύθμισης για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρ. Ζώης, είχε καταλογίσει στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση «επικοινωνιακά παιχνίδια» με αιχμή την πρόβλεψή του ότι θα εξοικονομηθούν 45.000 θέσεις εργασίας λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων. Είχε αναφέρει: «Όσο δεν μας το αποδεικνύεται εμείς θα σας λέμε «όχι». Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά».

Σήμερα ο κ. Ζώης εξήγησε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει το σχετικό άρθρο τονίζοντας όμως ότι επιμένει να διαφωνεί με τα όσα ισχυρίζεται ο υπουργός, για το όφελος που θα αποκομίσει το Δημόσιο ζητώντας περαιτέρω τεκμηρίωση και επισημαίνοντας πως και στην Ολομέλεια, εφόσον ο υπουργός φέρει θετικές αλλαγές, η ΝΔ θα τις στηρίξει.

Με αφορμή την στάση αυτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αφού κατηγόρησε όλα τα κόμματα για την αρνητική θέση επί της αρχής του νομοσχεδίου, είπε προς την ΝΔ πως η στάση της σχετικά με το άρθρο 41 για το ωράριο συνιστά μια ακόμη αντίφαση. Εξήγησε δε πως δεν θα επιδιώξει να τεκμηριώσει το στοιχείο που αφορά σε εξοικονόμηση 45.000 θέσεων λόγω της αύξησης του ωραρίου «γιατί ποτέ δεν είπαμε πως φέρνουμε τη ρύθμιση για να εξοικονομήσουμε 45.000 θέσεις και 10 να εξοικονομούσαμε θα την φέρναμε. Για μας είναι θέμα αρχής. Γιατί είναι μια διάταξη δικαιοσύνης».

Ο κ. Ραγκούσης αφού ανέφερε πως από την επικοινωνία με την δημόσια διοίκηση είναι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει αντίρρηση με την διάταξη αυτή, επισήμανε πως η στάση της ΝΔ αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αντίφασης που εκδηλώνεται από την βασική επιλογή της ΝΔ και κυρίως του προέδρου του κόμματος να μην προτάξει το εθνικό συμφέρον, ούτε καν το παραταξιακό, αλλά το προσωπικό του. «Δεν είναι μομφή αλλά πολιτική εκτίμηση και το αιτιολογώ. Αν η ΝΔ ήθελε την εξουσία δεν θα πήγαινε τη χώρα σε εκλογές. Δεν της την πήρε κανείς, ο πρώην πρωθυπουργός πήγε σε εκλογές γνωρίζοντας ότι θα παραδώσει την εξουσία και την παρέδωσε μπροστά στην απόλυτη βεβαιότητά του ότι ήταν παντελώς αδύναμος να διαχειριστεί την κρίση χρέους που ήξερε ότι ήταν θέμα εβδομάδων ή μηνών να ξεσπάσει. Γι αυτό λέω ότι δεν είναι παραταξιακό. Άρα η επιλογή που έχει γίνει είναι να προτάσσονται μικροπολιτικοί υπολογισμοί, ξεπερασμένοι και που δεν αφορούν την κοινωνία και που φέρνει τέτοιου τύπου εξελίξεις. Η συντηρητική παράταξη νομίζω ότι θα ταλαιπωρηθεί πολύ καιρό ακόμη, γιατί αυτή η αφετηρία όρισε ένα δρόμο που δυστυχώς τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει. Και θα το δούμε στο μεσοπρόθεσμο και σε άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες για μείζονα που αφορούν αυτή καθαυτή την οικονομική επιβίωση της Ελλάδας».

Απαντώντας ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος τόνισε ότι είναι αδιανόητο να ισχυρίζεται ο κ. Ραγκούσης όλα αυτά ιδίως μετά τα προχθεσινά «αποκαλυπτήρια» του Ντομινίκ Στρος Καν. «Καθένας τώρα γνωρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου, αφού διέσυρε τη χώρα διεθνώς εκβίασε εκλογές, κατά τις οποίες ο μεν κ. Καραμανλής είπε την αλήθεια ο δε κ. Παπανδρέου εξαπάτησε πολιτικώς τον ελληνικό λαό. Και ποιος μιλάει για στείρα αντιπολίτευση; Το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου σε πεντέμισυ χρόνια ψήφισε μόνο πέντε νομοσχέδια. Με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Σαμαρά η ΝΔ έχει ψηφίσει τα δύο τρίτα των νομοσχεδίων του ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Wall Street Journal: Η αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους διχάζει την Ευρωζώνη

http://directory.ac/files/dumblists/logos/wall-street-journal.jpgΔιαφορετικές είναι οι απόψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους μεταξύ της Γερμανίας από τη μία πλευρά και της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την άλλη πλευρά, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Το ελληνικό χρέος διευρύνει το διχασμό στην Ευρωζώνη», αναφέρει ότι η Γερμανία πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να ενθαρρυνθεί για να συζητήσει φέτος με τους κατόχους των ομολόγων της την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής τους - αυτό που ονομάζεται αναπρογραμματισμός (rescheduling) του χρέους.

«Είμαστε προσεκτικά ανοικτοί σε εθελοντικά μέτρα που αποκλείουν την επιβολή “κουρέματος” (σ.σ.: της αξίας των ομολόγων)», δήλωσε ένας Γερμανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «οι απόψεις μας, όμως, δεν γίνονται αποδεκτές καλά στην Ευρώπη». Άλλοι σημαντικοί παράγοντες στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -, όμως, είναι αντίθετοι στη συζήτηση ακόμη και μίας ήπιας μορφής αναδιάρθρωσης του χρέους, υποστηρίζοντας ότι οι αγορές θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι και η Ιρλανδία και η Πορτογαλία δεν θα πληρώσουν τα χρέη τους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γερμανία κλίνει προς την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικά ένα μεγάλο «κούρεμα» και ότι ο γρήγορος αναπρογραμματισμός του χρέους της θα περιορίσει το τελικό κόστος που θα πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ είναι ιδιαίτερα κατηγορηματικός ότι οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων μπορεί να προκαλέσει χάος στις αγορές, σύμφωνα με αξιωματούχους που συμμετείχαν σε πρόσφατες συζητήσεις μαζί του, αναφέρει η WSJ. Κάποιοι στο Βερολίνο, προσθέτει το δημοσίευμα, ελπίζουν ότι ο κ. Μάριο Ντράγκι, που φέρεται ως ο επικρατέστερος για τη διαδοχή του κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ ως επικεφαλής της ΕΚΤ το ερχόμενο Φθινόπωρο, θα δείξει μεγαλύτερη ευελιξία από τον τελευταίο στο θέμα αυτό.

Η φίλη του George Clooney, Elizabetta Canalis, γυμνή για την εταιρία προστασία ζώων, ΡΕΤΑ

Δείτε το βίντεο:

Νέο ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Πτώση 72,9% καταγράφει το 2011, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα-Το κοντέρ αναμένεται να τερματίσει το 2012 στο 100%

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXKQNpGEmALTcf86LhS8BywNFkj9oFklGEmMPgn_9Js1vI2CYWmTE2KzcKnx9VHNQhohshCcoaDjQ2B94Xo5cH7ccyzIgDtW7itzUS7D4GylLuJch_DRyOD7jzXX22IZ4PLo0kF5XtKlHs/s1600/%CE%9F%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%9C%CE%97+EPIRUSGATE.jpgΜε νέα μεγάλη πτώση κατά 72,9% έκανε "ποδαρικό" το 2011, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα, ενώ οι άδειες που εκδόθηκαν μειώθηκαν κατά 62,7%. Πάντως, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), που δημοσιοποίησε τα σχετικά στοιχεία, λόγω της εφαρμογής του "Καλλικράτη" από 1/1/2011, οι πολεοδομίες όλης της χώρας υπολειτούργησαν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μη φυσιολογική ροή, κατά περίπτωση, της έκδοσης οικοδομικών αδειών.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο εφέτος, το μέγεθος της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 1.512 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 307,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.155,8 χιλιάδες m3 όγκου. Παρουσίασε, δηλαδή, μείωση κατά 62,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 74,6% στην επιφάνεια και κατά 72,9% στον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, από τον Φεβρουάριο 2010 έως τον Ιανουάριο 2011, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει μείωση κατά 16,6% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 29,8% στην επιφάνεια και κατά 32% στον όγκο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Φεβρουαρίου 2009- Ιανουαρίου 2010.

Γαλλία: τα λείψανα ενός από τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος της πτήσης Ρίο-Παρίσι ανασύρθηκαν από βάθος 3.900 μέτρων, δύο χρόνια μετά

http://www.france24.com/en/files/imagecache/france24_169_large/article/image/rio-paris_1.jpgΤα λείψανα ενός από τα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος του Airbus της Air France πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό το 2009 ανασύρθηκαν σήμερα, ανακοίνωσε η διεύθυνση της γαλλικής χωροφυλακής.

"Λείψανα ενός από τα θύματα της πτήσης Ρίο-Παρίσι ανασύρθηκαν στο σκάφος "l'Ile de Sein" σήμερα νωρίς το πρωί", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της χωροφυλακής.

"Το σε αποσύνθεση πτώμα παρέμεινε σε βάθος 3.900 μέτρα, δεμένο στο αεροπορικό κάθισμα για διάστημα δύο χρόνων", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Δείγματα που ελήφθησαν από τους ερευνητές της χωροφυλακής επί τόπου θα σταλούν σε εργαστήριο την επόμενη εβδομάδα για να πιστοποιηθεί αν μπορεί να γίνει αναγνώριση μέσω DNA", διευκρίνισε η ίδια πηγή.

"Οι προσπάθειες ανάσυρσης των λειψάνων έγιναν κάτω από ιδιαίτερα περίπλοκες συνθήκες. Επικρατούσε μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις τεχνικές δυνατότητες περισυλλογής των λειψάνων", υπογραμμίζει η διεύθυνση της χωροφυλακής. Το μεγάλο βάθος σε συνδυασμό με τη χαμηλήθερμοκρασία και την μειωμένη συγκέντρωση οξυγόνου θεωρείται ότι έχει διατηρήσει τα πτώματα σε τέτοια κατάσταση που να μπορούν να ανασυρθούν, χωρίς να διαλυθούν.

Τα αίτια του δυστυχήματος του Airbus A330, που στοίχισε τη ζωή σε 228 ανθρώπους, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα υπάρξει φως μετά τις αναλύσεις των δύο μαύρων κουτιών που ανασύρθηκαν την Κυριακή και την Δευτέρα.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στις αρχές Απριλίου σε μια ζώνη 200 ως 600 μέτρων και σε βάθος 3.900 μ.

Πορτογαλία: H κυβέρνηση ενέκρινε το πακέτο στήριξης της πορτογαλιικής οικονομίας

http://www.topontiki.gr/img/imagecache/300x225_130123668567.jpgΗ κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενέκρινε το πακέτο οικονομικής στήριξης της πορτογαλικής οικονομίας, το οποίο η Λισαβόνα διαπραγματεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος.

Εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δώσουν λεπτομέρειες για το πακέτο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λισαβόνα.

Σύμφωνα με πηγές της πορτογαλικής κυβέρνησης, το ύψος του πακέτου ανέρχεται σε 78 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση του ποσού.

Θεσσαλονίκη - Αναγόρευση του Κένεθ Γουόλτζ σε επίτιμο διδάκτορα στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας

http://edo-makedonia.pblogs.gr/files/309897-university_logo.jpgΣτροφή των Ηνωμένων Πολιτειών σε μία πιο μετριοπαθή πολιτική σε ότι αφορά τις διεθνείς σχέσεις και την εμπλοκή της σε διενέξεις, βλέπει ο διακεκριμένος θεωρητικός επιστήμονας διεθνών σχέσεων, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας, Κένεθ Γουόλτζ, ο οποίος βρέθηκε στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αναγόρευσή του, αύριο (στις 11.00) σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ιδρύματος.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κ.Γουόλτς, χαρακτήρισε την εμπλοκή των ΗΠΑ σε έξι πολέμους, την τελευταία 20ετία (από το 1993), ως «μη απαραίτητη» και ανέφερε ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει την πρόθεση να υιοθετήσει μία πιο μετριοπαθή πολιτική. «Δεν είχαμε κανένα συμφέρον και κανένα ενδιαφέρον να παρέμβουμε στην Λιβύη. Με χαρά βλέπω ότι αποσυρθήκαμε - αν και εμπλακήκαμε αρχικά - και ελαχιστοποιήσαμε τις συνέπειες» είπε χαρακτηριστικά για την πολιτική που ακολούθησε η Ουάσινγκτον στη χώρα, και συμπλήρωσε: «μας ενδιαφέρουν τα πετρέλαια σε οποιαδήποτε περιοχή, αλλά αυτό δεν αποτελεί πλέον κύριο λόγο για μία παρέμβαση».

Ο καθηγητής χαρακτήρισε «ατυχή» την δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, καθώς δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. «Νομίζω ότι πάντα θα επιπλέει στον μύθο και θα αναδύεται ως σύγχρονος ήρωας. Δεν τελειώνει η τρομοκρατία, σκοτώνοντας όλους τους τρομοκράτες, γιατί πάντα κάποιος άλλος θα αναδεικνύεται, και αυτή θα είναι μία ατέρμονη διαδικασία. Ελπίζω οι ΗΠΑ να ακολουθήσουν μία πιο μετριοπαθή πολιτική».

Για την Ελλάδα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βγει από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης και τόνισε ότι εξακολουθεί να κατέχει γεωστρατηγική θέση στην ανατολική Μεσόγειο, επηρεάζοντας χώρες όπως η Ρωσία και η Τουρκία. Επίσης, ατυχή χαρακτήρισε την πολιτική των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό. «Το λάθος των ΗΠΑ ήταν ότι πάντα έδινε και ακόμη δίνει πολλά χρήματα και υποστήριξη στο Ισραήλ - με τις πιέσεις του Κογκρέσου. Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ είναι εκτός ελέγχου» είπε.

Ο πρόεδρος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιώργος Σπυρόπουλος, χαρακτήρισε τον Κένεθ Γουόλτζ ως μία από τις τρεις μεγαλύτερες προσωπικότητες της διεθνοπολιτικής κοινότητας, οι θεωρίες του οποίου έχουν προσφέρει σημαντικά διδάγματα στην πολιτική. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του τμήματος, Ηλίας Κουσκουβέλης, υπογράμμισε ότι συνέδεσε την πολιτική θεωρία με τις διεθνείς σχέσεις, και τοποθετήθηκε με σαφείς θέσεις σε διεθνή θέματα όπως ο πόλεμος στο Βιετνάμ και στο Ιράκ, η κούρσα των εξοπλισμών, η σχέση της πολιτικής με την παγκοσμιοποίηση και την κοινωνία των πολιτών.

Με τα βιβλία του «Man, the State and War» (1959) και «Theory of International Politics» (1979), αλλά και μία σειρά από άλλες εκδόσεις του, επηρέασε τις διεθνείς σχέσεις και δημιούργησε μία γενική θεωρία για αυτές. Ως ερευνητικός συνεργάτης του πανεπιστημίου Κολούμπια και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ενωσης Πολιτικής Επιστήμης, συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της θεωρίας του Νεορεαλισμού στις διεθνείς σχέσεις. Τα έργα του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες, διδάσκονται και ερευνώνται σε όλα τα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. Ο Κένεθ Γουόλτζ ανέπτυξε περεταίρω το κλασσικό παράδειγμα που έχει τις ρίζες του στον Θουκυδίδη και το εμπλούτισε με τη θεώρηση του δομικού ρεαλισμού σε βαθμό που να θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας των διεθνών Σχέσεων στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Τι έκανε ο Στρός-Καν με όσα είπε και έκανε ρόμπα τον ΓΑΠ

Ο Γιώργος μας δείχνει μόνος του τι του έκανε ο Στρος-Καν:

http://www.princeolivernews.com/wp-content/uploads/2011/04/papandreou-2.jpg

ΗΠΑ-Εγκαίνια Πολιτιστικού Κέντρου στη μνήμη της 29χρονης ομογενούς Ντανιέλ Κουσούλη, που σκοτώθηκε στο WTC την 11.9.2001

http://edition.cnn.com/SPECIALS/2001/memorial/images/full-size/kousoulis.danielle.jpg Το όνομα της 29χρονης Ντανιέλ Κουσούλη, που σκοτώθηκε στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001, φέρει το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, που ανεγέρθηκε στην Ελληνική Κοινότητα του Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ. Το Πολιτιστικό Κέντρο, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», οικοδομήθηκε χάρη σε μεγάλη δωρεά της οικογένειάς της, ύψους 175.000 δολαρίων.

Εμφανώς συγκινημένοι, οι γονείς της Ντανιέλ, Γεώργιος και Ζωή Κουσούλη, αντίκρισαν στην πρόσοψη του Πολιτιστικού Κέντρου, το μεγάλο πανό, πλαισιωμένο από την αστερόεσσα και την γαλανόλευκη, που έγραφε: «Ντανιέλ Κουσούλη, θα ζεις στις καρδιές μας για πάντα».

«Δέκα χρόνια μετά η κοινότητά μας διαιωνίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μνήμη της Ντανιέλ που γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Κοινότητας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Φιλαδέλφειας και Ντελαγουέρ, Γιώργος Χωριάτης.

Στα εγκαίνια του κέντρου παραβρέθηκαν-μεταξύ άλλων- ο πρώην ομοσπονδιακός γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης, ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, Ευαγγελος, και πλήθος κόσμους.

Η Ντανιέλ Κουσούλη ήταν το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του ζεύγους Γεωργίου και Ζωής Κουσούλη. Την αποφράδα ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου εργαζόταν στο γραφείο της, στον 104ο όροφο του Βόρειου Πύργου του Παγκοσμίου Εμπορικού Κέντρου της Νέας Υόρκης. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας Cantor Fitzgerald.

Όταν είχαν πλέον εξανεμιστεί οι ελπίδες ανεύρεσης, έστω και κάποιου μέλους του σώματός της Ντανιέλ, η οικογένειά της τέλεσε την κηδεία της στην κοινότητα του Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ. Στη συνέχεια, ίδρυσε το Ταμείο Υποτροφιών «Ντανιέλ Κουσούλη», το οποίο κάθε χρόνο απονέμει υποτροφίες στο Λύκειο της Πολίχνης Χάντον, από το οποίο είχε αποφοιτήσει με άριστα η Ντανιέλ, καθώς και στο Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητας του Αγίου Θωμά, στο Τσέρι Χιλ.

ΕΛΣΤΑΤ: Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων

http://www.isotimia.gr/files/ArticlePhotos/olga/aytokinita.jpgΣυνεχίστηκε και τον Απρίλιο η πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα, στο τέλος του α΄ τετραμήνου εφέτος, οι πωλήσεις να έχουν «κατακρημνισθεί» κατά 48,4%, ενώ, ειδικά για τα επιβατηγά ΙΧ η μείωση ανέρχεται σε 49,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 46.740 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού),

παρουσιάζοντας μείωση 48,4 % ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Αύξηση 8,9% είχε παρουσιάσει το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009. Τον Απρίλιο, καταγράφηκε πτώση 20,2% στις νέες κυκλοφορίες των αυτοκινήτων συνολικά και 17,1% σε αυτές των επιβατηγών ΙΧ, με τον ρυθμό μείωσης των τελευταίων να επιβραδύνεται λόγω της απόσυρσης.

Επίσης, η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) το διάστημα Ιανουαρίου- Απριλίου 2011 ανήλθε σε 13.720 μοτοσικλέτες, έναντι 17.774 το 2010, παρουσιάζοντας μείωση 22,8%. Μείωση 2,6% είχε παρουσιάσει το τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009. Τον Απρίλιο, οι πωλήσεις των νέων μοτοσικλετών μειώθηκαν κατά 17,2%.

Ο Ρόβλιας πριν φύγει για Πάρο στέλνει στο εισαγγελέα τους πρατηριούχους που δεν εφαρμόζουν το πλαφόν

http://www.newsit.gr/files/Image/05-05-2011/resized/1211503_535_355.jpgΝα οδηγούνται στο Αυτόφωρο όσοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων (βενζινάδικα) παραβιάζουν το πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη ζήτησε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, από τους εισαγγελείς Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Θράκης, Λαμίας, Κέρκυρας, Πατρών, Αιγαίου και Κρήτης.

Αυτό έγινε μετά από το αίτημα του υφυπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ντ. Ρόβλια να τηρηθεί κατά γράμμα η υπουργική απόφαση για το πλαφόν.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός την διαβίβασε στους οκτώ Εισαγγελείς Εφετών στις περιφέρειες των οποίων επιβάλλεται πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη και ζήτησε να κοινοποιηθεί στους εισαγγελείς Πρωτοδικών των οκτώ περιφερειών.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες στους εισαγγελείς Πρωτοδικών για «την πιστή εφαρμογή» της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στα καύσιμα και «την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περίπτωση που ήθελε διαπιστωθεί η τέλεση αυτοφώρων πλημμελημάτων διωκομένων αυτεπαγγέλτως, ενόψει της σοβαρότητας του ρυθμιζόμενου με αυτήν θέματος και της ανάγκης προστασίας του καταναλωτικού κοινού».

ΜΟΝΟ 3 ΝΟΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ!

Μόνο σε τρεις από τους 13 νομούς όπου ισχύουν, από χθες, ανώτατες τιμές (Χίος, Έβρος και Ευρυτανία) υπάρχει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών, πλήρης συμμόρφωση. Στους υπόλοιπους δέκα υπάρχουν πρατήρια με υψηλότερες τιμές.

-Με κριτήριο τη μέση τιμή που επικρατεί ανά νομό, σε οκτώ νομούς (Λασίθι, Ρέθυμνο, Χίος, Γρεβενά, Έβρος, Ευρυτανία, Λέσβος, Φωκίδα) προκύπτει ότι η μέση τιμή είναι χαμηλότερη ή ίση με το πλαφόν ενώ στους άλλους πέντε είναι υψηλότερη.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές και οι επικρατούσες (ελάχιστη, μέση και ανώτατη).

ΝΟΜΟΣ Ανώτατη Τιμή Καταναλωτή Ελάχιστη Μέση Ανωτάτη


ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 1724 1690 1727 1790

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1788 1758 1785 1795

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ 1774 1739 1770 1779

ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ 1734 1734 1749 1870

ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ 1739 1720 1738 1739

ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 1736 1690 1727 1769

ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 1744 1687 1731 1744

ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 1745 1715 1742 1745

ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1765 1740 1769 1860

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 1769 1767 1809 1897

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 1724 1675 1728 1891

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ 1722 1668 1717 1830

ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΟΣ 1735 1700 1729 1750

newsit.gr

Δρούτσας: ΑΟΖ γιόκ

Η Ελλάδα δεν προτίθεται να καθορίσει άμεσα την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο προκειμένου να μην «επιβαρυνθούν» οι συνομιλίες στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας το ξεκαθαρίζει, θέτοντας παράλληλα χρονοδιάγραμμα στη γείτονα, μετά τις εθνικές εκλογές στην Τουρκία, σε εύλογο χρονικό διάστημα να εξευρεθεί λύση στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, «καθώς το εύρος της καθορίζει στην πραγματικότητα και το εύρος της ΑΟΖ».

Η Αθήνα δεν δείχνει να βιάζεται για τον καθορισμό της ΑΟΖ, καθώς συναρτά, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Εξωτερικών, τις εξορύξεις για υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο αποκλειστικά με τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, αλλά και έχοντας την πληροφόρηση, που μοιάζει να μετουσιώνεται και σε βεβαιότητα, πως ούτε η Αγκυρα προτίθεται να καθορίσει άμεσα τη δική της ΑΟΖ.

Και παρ' ότι ο κ. Δρούτσας δηλώνει ότι «δεν υποτιμά ούτε υποβαθμίζει την έννοια της ΑΟΖ», χαρακτηρίζει ωστόσο το όλο θέμα «της μόδας». Κι αυτό παρά το ότι, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, είχαν ήδη ξεκινήσει άτυπες συζητήσεις με άλλες τρεις χώρες, την Αλβανία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο, που φαίνεται να συνεχίζονται μόνο με την τελευταία.

Ο συγκερασμός όλων των παραπάνω εδραιώνει την άποψή του ότι «το να επιβαρύνεις τις διερευνητικές επαφές με το να επιμένεις να φέρεις ένα νέο όρο στη συζήτηση με την Τουρκία δεν σου προσφέρει τίποτα παραπάνω, όσο υπάρχει η προοπτική οι συνεχιζόμενες επί μια δεκαετία διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας να επιφέρουν αποτέλεσμα».

Τα χαρτιά του πάντως επί της πορείας των επαφών αυτών εξακολουθεί να μην τα ανοίγει. Επαναλαμβάνει απλώς τα περί χρονοδιαγράμματος, σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τις τουρκικές εκλογές, αφού ο Τούρκος πρωθυπουργός, εφ' όσον όπως όλα δείχνουν βγει ενισχυμένος, θα πρέπει εκτός από τις καλές κουβέντες να επιδείξει στην πράξη και τις καλές του προθέσεις.

Το μήνυμα που η Αθήνα αποστέλλει στην Αγκυρα είναι ότι προϋπόθεση για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας είναι η χρήση του δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων. Οπως ξεκαθαρίζει και ότι «το γεγονός ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολη οικονομική περίοδο, δεν σημαίνει ότι κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα»

enet.gr

Β.Παπαγεωργόπουλος:" Επιβάλλεται να ληφθούν πρωτοβουλίες για να πνεύσει επιτέλους ένας άλλος άνεμος στον Ελληνικό Αθλητισμό"

"Σε νέα περιπέτεια μπαίνει δυστυχώς η πιο ιστορική ομάδα της Πατρίδας μας ο ΗΡΑΚΛΗΣ.

Μια ιστορία 103 ετών κινδυνεύει να αμαυρωθεί από λόγους που όλη η αθλητική οικογένεια γνωρίζει πολύ καλά.

Θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους πολυπληθείς φιλάθλους του ΗΡΑΚΛΗ, να τους καλέσω να σφίξουν τα δόντια και γρήγορα να ξεπεράσουν και αυτήν την φουρτούνα.

Να καλέσω επίσης όλους τους αθλητικούς παράγοντες της ευρύτερης περιοχής μας και τους αγνούς φιλάθλους ασχέτως Σωματειακής τοποθέτησης να στηρίξουν τη δοκιμαζόμενη ομάδα της πόλης μας.

Τέλος να καλέσω τους Υπουργούς, τους Βουλευτές και τους Δημοτικούς Άρχοντες της πόλης μας να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να πνεύσει επιτέλους ένας άλλος άνεμος στον Ελληνικό Αθλητισμό, για να υπάρξει επιτέλους ισονομία, ισοπολιτεία και πλήρης εφαρμογή του Αθλητικού Δικαίου στην χώρα που γέννησε τον Αθλητισμό."

Επιβεβαιώθηκε ο Αϊνστάιν: Ο χωρόχρονος δεν καμπυλώνεται λόγω ΓΑΠ αλλά λόγω βαρύτητας που δημιουργεί ο Τσάκ Νόρις

http://www.nasa.gov/images/content/162571main_GPB_circling_earth3_516.jpgΤα μεγάλα ουράνια σώματα του σύμπαντος, οι πλανήτες όπως η γη, τα άστρα, οι γαλαξίες, κ.ά., καμπυλώνουν το χώρο και τον χρόνο γύρω τους με τη δύναμη της βαρύτητάς [που τους δίνει ο Τσάκ Νόρις], ακριβώς όπως έχει προβλέψει η διάσημη θεωρία της γενικής σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Η επιβεβαίωση έγινε από τις μετρήσεις του διαστημικού σκάφους Gravity Probe B (GP-B) της NASA, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

«Ο Αϊνστάιν ζει», δήλωσε ο φυσικός στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, Φράνσις Έβεριτ, επικεφαλής ερευνητής τής αποστολής GP-B, μιας πραγματικής "Οδύσσειας", η οποία προετοιμαζόταν από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία επί περίπου τέσσερις δεκαετίες και τελικά εκτοξεύτηκε το 2004. Η σχετική επιστημονική δημοσίευση έγινε στο έγκριτο περιοδικό φυσικής "Physical Review Letters", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το BBC και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης".

Όπως είπε ο Αμερικανός φυσικός, επιβεβαιώνεται πλέον ότι «στο σύμπαν ο χώρος και ο χρόνος καμπυλώνονται από τη βαρύτητα. Η Γη παραμορφώνει πολύ ελαφρά το χώρο γύρω της, λόγω της βαρύτητάς της, και τον "παρασέρνει" μαζί της καθώς περιστρέφεται. Φανταστείτε τη Γη σαν να ήταν βυθισμένη σε μέλι. Καθώς ο πλανήτης μας περιστρέφεται, το μέλι ολόγυρα περιδινείται, όπως συμβαίνει με τον χώρο και τον χρόνο».

Αυτό ακριβώς είχε προβλέψει, πριν από σχεδόν 100 χρόνια, ο Αϊνστάιν, σε μια εποχή που δεν ήταν όμως δυνατό να υπάρξει πειραματική επιβεβαίωση της θεωρίας του, λόγω έλλειψης της κατάλληλης τεχνολογίας. «Η αποστολή GP-B επιβεβαίωσε δύο από τις πιο θεμελιώδεις προβλέψεις του σύμπαντος του Αϊνστάιν, πράγμα που έχει καθοριστικές επιπτώσεις για την αστροφυσική έρευνα», τόνισε ο Έβεριτ.

Ο δορυφόρος μετέφερε τέσσερα εξελιγμένα γυροσκόπια (περιστρεφόμενες σφαίρες), που μπορούσαν να μετρήσουν τόσο τις γεωδαιτικές επιπτώσεις στη Γη, λόγω επίδρασης της βαρύτητας στον χωρόχρονο, όσο και το κατά πόσο ο πλανήτης μας, καθώς περιστρέφεται, "τραβάει" μαζί του το χώρο και το χρόνο. Αν η θεωρία του Αϊνστάιν ήταν λάθος, τα γυροσκόπια θα έδειχναν πάντα στην ίδια κατεύθυνση, όμως -σύμφωνα με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας- τα γυροσκόπια κατέγραψαν μικροσκοπικές, αλλά μετρήσιμες, μεταβολές στη διεύθυνση της περιστροφής τους, υπό την επίδραση της γήινης βαρύτητας.

Οι ανεπαίσθητες κινήσεις των γυροσκοπίων μετριούνταν σε σχέση με τη θέση του άστρου ΙΜ του Πήγασου, ενώ τα γυροσκόπια βρίσκονταν σε θερμοκρασία κοντά στο απόλυτο μηδέν (μείον 273 βαθμοί Κελσίου), για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των μετρήσεων.

O GAP αποφασίζει αν θα γίνουν τα playoff... το σκέφτεται να διαιτητεύσει και αγώνες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnxf5MPPXYXVQyW6oqb-mJXHjZ6BtuC9WQB30q9m9FHi9qFXaDzmDpDOKUZkF46iLAw-_nUo2SuliU66K91S64xGGRG0tysjEHZyhE455qa16uJv9kkyeI9-6K9ZcMlJ4Ygmke04lNePat/s1600/gap1.jpgΘέματα αθλητισμού, συζητούνται σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο γραφείο του στη Βουλή, για τα οποία αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Στη σύσκεψη παίρνουν μέρος οι υπουργοί Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης και ο επιτελάρχης του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη για την οικονομία με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή.

Η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει το 40ωρο στο δημόσιο-Διατηρεί τις ενστάσεις της για το νομοσχέδιο

http://www.skai.gr/files/temp/93DD8E4E9FD25655E7A6F2897026DEEA.jpgΘα ψηφίσει τελικά η ΝΔ τη διάταξη για την αύξηση κατά 2,5 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου στο δημόσιο. Παρά τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες, ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Ζώης δήλωσε την Πέμπτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι το κόμμα του θα ψηφίσει την επίμαχη ρύθμιση, διατηρώντας ωστόσο τις επιφυλάξεις του για τις προβλέψεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι με την αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο θα εξοικονομηθούν 45 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, κατηγορώντας τον ότι εξαπέλυσε μια επικοινωνιακή καταιγίδα λέγοντας εκείνος ότι η ΝΔ καταψηφίζει τη ρύθμιση.

«Εμείς δεν τοποθετηθήκαμε δογματικά αντίθετα στην αύξηση των ωρών εργασίας αλλά σας καλέσαμε να τεκμηριώσετε τους ισχυρισμούς σας , ποιο είναι το σχέδιο σας, ποια είναι η μελέτη που έχετε στη διάθεσή σας και κάνετε αυτές τις προβλέψεις, - είπε ο κ. Ζώης- και πρόσθεσε «δεν αντιλαμβάνομαι ποιο το νόημα της συζήτησης όταν η κυβέρνηση προσπαθεί έτσιθελικά να περάσει από ένα status σε ένα άλλο. Σας είπαμε ότι λέμε όχι στις ατεκμηρίωτες προτάσεις όχι στα πυροτεχνήματα και στον ετσιθελισμό, εσείς εξαπολύοντας μια επικοινωνιακή καταιγίδα είπατε ότι η ΝΔ καταψήφισε. Πότε έγινε αυτό; Συζητήσαμε, ψηφίσαμε; εσείς διαμορφώσατε τη θέση μας.

»Η ΝΔ θα ψηφίσει την αύξηση των ωρών εργασίας και σας αφήνουμε εκτεθειμένο στους δημοσίους υπαλλήλους, στην προσπάθεια να δημιουργήσετε έναν κοινωνικό αυτοματισμό μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εμείς αντιλαμβανόμενοι τη συγκυρία δεν θα πούμε όχι στην αύξηση αλλά θα πούμε όχι στον επικοινωνισμό σας».

Τη αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο καταψηφίζουν όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Την άμεση εφαρμογή του 40ωρου στο δημόσιο ανήγγειλε την Τετάρτη μέσω του βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αρνητική στάση που τηρούν στο θέμα.

Νόμιμο, όχι ηθικό το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών

Στο μεταξύ, ο βουλευτής τη ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης μιλώντας στο ΣΚΑΪ προέβη σε νέες διευκρινίσεις για δήλωση του που αφορούσε τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

«Από το 2008 έχουμε πάρει απόφαση οι εν ενέργεια βουλευτές για να μη δεχθούμε τα αναδρομικά, αλλά για να πάρουν τα λεφτά οι συνταξιούχοι βουλευτές πρέπει να προσφύγει και να δικαιωθεί ένας εν ενεργεία» τόνισε.

«Είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό το αίτημα των συνταξιούχων βουλευτών» πρόσθεσε ο κ. Σταμάτης.

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Ιράκ-21 νεκροί Αστυνομικοί

Εικοσιένας αστυνομικοί έχασαν σήμερα τη η ζωή τους και 75 άλλοι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στον περίβολο αστυνομικού τμήματος της ιρακινής πόλης Χίλα, 95 χιλμ από την πρωτεύουσα του Ιράκ.

Ο καμικάζι οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, όπου και το ανατίναξε.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές η κατάσταση 30 εκ των τραυματιών είναι κρίσιμη και ενδέχεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών από τη σημερινή επίθεση.

Oι Αιγύπτιοι του Ζαουάχρι οδήγησαν σκοπίμως τους Αμερικανούς στον Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Al-Watan

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/8/0/5/198805/ayman_al_zawahiri1.jpgΟι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, υπό την αρχηγία του δεύτερου στην ιεραρχία του δικτύου, του Αιγύπτιου Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, οδήγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τους Αμερικανούς μέχρι τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, εξαιτίας της αντιπαλότητας ανάμεσα στους δύο άνδρες για την ηγεσία, σύμφωνα με την εφημερίδα al-Watan της Σαουδικής Αραβίας.

Επικαλούμενη "τοπική πηγή που έχει στενή σχέση με τον φάκελο της τρομοκρατίας", η εφημερίδα αναφέρει ότι ο αγγελιαφόρος, τον οποίο παρακολούθησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να φθάσουν στον Μπιν Λάντεν, εργαζόταν για τον Ζαουάχρι.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο αγγελιαφόρος είναι Πακιστανός, και όχι Κουβεϊτιανός, και ότι η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε από κρατουμένους του Γκουαντάναμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οδήγησε τους Αμερικανούς μέχρι το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν, αφήνοντάς τους να θεωρούν ότι δεν γνωρίζει ότι παρακολουθείται.

"Οι Αιγύπτιοι της Αλ Κάιντα, που ντε φάκτο ηγούνται του δικτύου, προσπάθησαν μετά την ασθένεια του Μπιν Λάντεν το 2004 να αναλάβουν τον έλεγχο της Αλ Κάιντα", σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνοι έπεισαν τον Μπιν Λάντεν να εγκαταλείψει τις περιοχές των φυλών του βορειο-δυτικού Πακιστάν, προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, και να καταφύγει στην Αμποταμπάντ, ανοικτή πόλη με αρκετά εύκολη πρόσβαση, όπου σκοτώθηκε από ομάδα αμερικανών κομάντος.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι μετά την επιστροφή από το Ιράν ενός από τα στελέχη του δικτύου, του Αιγύπτιου Σαΐφ αλ Αντλ, το περασμένο φθινόπωρο, οι Αιγύπτιοι κατέστρωσαν σχέδιο για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν με διακριτικό τρόπο.

Μετά τον θάνατο του Μπιν Λάντεν, ο Αιγύπτιος Αλ Ζαουάχρι, 59 ετών, ο "εγκέφαλος" και κύριος εκπρόσωπος της Αλ Κάιντα, γίνεται ο πρώτος τη τάξει της οργάνωσης και ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο.

Υπήρξε αρχηγός του αιγυπτιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, που ενώθηκε με την Αλ Κάιντα το 1998.

Ήτα Υδροχοϊδες: μια νέα βροχή διαττόντων κορυφώνεται τα χαράματα της Παρασκευής - Ορατή λίγο και στην Ελλάδα

http://www.telescopeshop.gr/_data/images/news/2010mayc3.jpgΜια ακόμη βροχή διαττόντων, οι Ήτα Υδροχοΐδες, που αυτή τη φορά προέρχεται από την ουρά του γνωστού κομήτη του Χάλεϊ, αποκορυφώνεται τα χαράματα της Παρασκευής, αλλά και του Σαββάτου. Αν ο κατά τόπους καιρός το επιτρέπει, το φαινόμενο θα είναι ορατό για λίγο και στην Ελλάδα, αν και η καλύτερη παρατήρησή του γίνεται από το νότιο ημισφαίριο.

Στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, αναμένονται περίπου 10 έως 15 διάττοντες ανά ώρα στον ουρανό, ενώ πιο νότια ο αριθμός τους αυξάνεται σημαντικά σε πάνω από 50. Συνήθως στο βόρειο ημισφαίριο το καλύτερο θέαμα προσφέρεται λίγο πριν την αυγή (μία έως δύο ώρες), αν κανείς κοιτάξει με κατεύθυνση νότια και χαμηλά, σε μια γωνία 15 μοιρών από τη γραμμή του ορίζοντα. Η ονομασία της "βροχής" οφείλεται στο ότι οι διάττοντες, που έχουν μέση ταχύτητα 67 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, φαίνεται να προέρχονται από το άστρο Ήτα του αστερισμού του Υδροχόου.

Δύο φορές το χρόνο παρατηρούνται "πεφταστέρια", καθώς η τροχιά της Γης διασταυρώνεται με τα σωματίδια σκόνης που έμειναν στο διάστημα από τη διέλευση του κομήτη του Χάλεϊ. Την πρώτη φορά (Ήτα Υδροχοΐδες) η "βροχή" διαρκεί από τις 28 Απριλίου έως τις 21 Μαΐου, με αποκορύφωμα στις 6 Μαΐου, ενώ τη δεύτερη φορά (Ωριωνίδες) από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου, με αποκορύφωμα στις 22 Οκτωβρίου.

Έχουν περάσει περίπου 25 χρόνια από τότε που για τελευταία φορά ο Χάλεϊ εισήλθε στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος και πέρασε από τη "γειτονιά" μας. Είχε βρεθεί τότε, στις 9 Φεβρουαρίου 1986, στο κοντινότερο σημείο του από την ήλιο, περνώντας ανάμεσα στον Ερμή και την Αφροδίτη.

Ο κομήτης, που έχει μια έκκεντρη ελλειπτική τροχιά, διάρκειας 75 ετών, απομακρύνεται πλέον διαρκώς από τον πλανήτη μας. Παρόλα αυτά έχει αφήσει πίσω του μια "σκονισμένη κληρονομιά", ένα ρεύμα σωματιδίων, που είχαν ξεπηδήσει από τον παγωμένο πυρήνα του και τα οποία έχουν παραμείνει στο διάστημα κατά μήκος της τροχιάς του.

Υπολοχαγός με ρίζες στο 1821, επικεφαλής του αγήματος που θα τιμήσει την 70ή επέτειο της Μάχης της Κρήτης

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/44/Australians_Crete_(007789).jpg/220px-Australians_Crete_(007789).jpgΣτις 15 Μαΐου, ένα άγημα της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Φρουράς (AFG), θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να λάβει μέρος σε 16 εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Μάχης της Κρήτης και να τιμήσει τη μνήμη των Αυστραλών που πολέμησαν, έπεσαν, τραυματίστηκαν και αιχμαλωτίστηκαν πολεμώντας τους Ναζί.

Οι άνδρες της Αυστραλιανής Ομοσπονδιακής Φρουράς θα πλαισιώσουν την αποστολή του Υπουργείου Βετεράνων Στρατιωτών που θα επισκεφθεί την Ελλάδα και θα απαρτίζεται από βετεράνους που πολέμησαν στην Ελλάδα το 1941.

Αξιοσημείωτο είναι πως επικεφαλής του αγήματος θα είναι ο Ελληνοαυστραλός υπολοχαγός Λουκάς Χάϊτας, ο οποίος δήλωσε: "Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που έχουμε την ευκαιρία να παραστούμε στις εκδηλώσεις μνήμης στην Ελλάδα και στην Κρήτη".

Ο υπολοχαγός Χάϊτας τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί συμπτωματικά ανακάλυψε ότι ένας από τους προγόνους του είχε πολεμήσει στην Επανάσταση του 1821. "Αυτό για μένα έχει ξέχωρη σημασία. Σαν πολίτης με ελληνική και αυστραλιανή καταγωγή αισθάνομαι υπερήφανος που οι πρόγονοί μου αγωνίστηκαν για την ελευθερία" είπε.

Γιατί έκαναν τεμενάδες οι κανάκηδες στον Τζαβάρα;

Δείτε την παρέμβαση του Τζαβάρα στην βουλή και θα καταλάβετε. Το παρασκήνιο όμως είναι πολύ χειρότερο αφού Λασκαρίδης του ΕΣΡ, στελέχη του Αντέννα και δικηγόροι έριχνε ο ένας το μπαλάκι στον άλλον για το ποιός συκοφάντησε τον βουλευτή. Θα μου πείτε, μετά από το κάζο που τους έκανε στο Mega, αυτά είναι αναμενόμενα.

Να παίρνει όμως ο Λασκαρίδης τον Τζαβάρα και να πουλα τρέλλα λέγοντας “μήπως μου το είπες προφορικά”!!! ε, καταλαβαίνετε για τι φάμπρικα μιλάμε αλλά και τον πανικό που τους κατέβαλλε.


http://olympia.gr

Ποιοι κόβονται από τα βαρέα-Βγαίνουν από τη λίστα 150.000 εργαζόµενοι και µπαίνουν 50.000 µε πρώτους τους νοσηλευτές

Μαχαίρι, µε θύµατα 150.000 ασφαλισµένους οι οποίοι θα βρεθούν εκτός της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελµάτων (ΒΑΕ), βάζει η τρόικα ενώ άλλοι 50.000 θα προστεθούν στον νέο κατάλογο. Η καινούργια λίστα µε τις ειδικότητες των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελµάτων θα είναι έτοιµη έως τις 15 Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου θα εφαρµοστεί το νέο καθεστώς σύµφωνα µε τις επιταγές του Μνηµονίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουµάνης, που προήδρευσε χτες στην πρώτη συνεδρίαση της 11µελούς αρµόδιας επιτροπής υπό τον καθηγητή Θεόδωρο Κωνσταντινίδη, παρουσίασε τα στοιχεία βάσει των οποίων η επιτροπή θα εκδώσει το πόρισµά της.

Σύµφωνα µε τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας, σήµερα στην κατηγορία των βαρέων είναι ασφαλισµένοι 538.000 µισθωτοί.

Ο αριθµός εµφανίζεται µειωµένος εξαιτίας της ανεργίας που έχει βγάλει εκτός αγοράς χιλιάδες οικοδόµους. Σύµφωνα µε εκτιµήσεις ειδικών, θα αποχαρακτηριστούν επαγγέλµατα που απασχολούν σήµερα περίπου 150.000 µισθωτούς, ενώ θα ενταχθούν για πρώτη φορά άλλοι 50.000 εργαζόµενοι.

Σίγουρο είναι ότι εκτός βαρέων θα βγουν περίπου 70.000 διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στη βαριά βιοµηχανία, τη χηµική και τη φαρµακοβιοµηχανία, ενώ οι πρώτοι που θα µπουν στη νέα αναθεωρηµένη λίστα θα είναι το νοσηλευτικό προσωπικό των δηµόσιων νοσοκοµείων.

Στον νέο κατάλογο, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους, εκτιµάται ότι δεν θα υπάρχουν πλανόδιοι πωλητές, οικιακοί βοηθοί, εργαζόµενοι στον χώρο του µόντελινγκ, εκφωνητές ραδιοφώνου, κοµµωτές και κάποιες ειδικότητες στον χώρο του τουρισµού και επισιτισµού. Σύµφωνα µε πληροφορίες, οι σερβιτόροι και οι τραγουδιστές θα παραµείνουν στη λίστα καθώς οι συνθήκες εργασίας τους δεν έχουν τροποποιηθεί.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σήµερα βρίσκονται στη λίστα κατηγορίες εργαζοµένων όπως υπάλληλοι γραφείου (16.464), φυσικοί και µαθηµατικοί (1.129), αρχιτέκτονες τεχνολόγοι (3.886), µοντέλα και πωλητές (2.328), απασχολούµενοι σε ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες (2,569), στην παροχή υπηρεσιών (1.134), εργαζόµενοι στα ασφαλιστικά ταµεία (303) κ.ά. Ο µεγαλύτερος αριθµός ασφαλισµένων στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι οικοδόµοι (104.423), οδηγοί µέσων µεταφοράς και χειριστές (107.542), εργαζόµενοι σε ξενοδοχεία και εστιατόρια (38.056), στο χονδρεµπόριο (30.690), στη βιοµηχανία τροφίµων και ποτών (25.436), στις κατασκευές (24.290), τεχνίτες ανέγερσης κτιρίων και δοµικών έργων (20.333).

Οσοι απασχολούνται σε επαγγέλµατα που θα εξαιρεθούν θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά εφόσον συµπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης µέχρι τις 31/12/2015 (δηλαδή όσοι συµπληρώνουν 4.500 ένσηµα, εκ των οποίων τα 3.600 στα βαρέα και ανθυγιεινά). Για όσους δεν θεµελιώνουν δικαίωµα θα αυξηθούν «αυτόµατα» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (θα ακολουθούν τα γενικά όρια που ισχύουν για όλους τους άλλους εργαζόµενους), θα χάσουν επιδόµατα και θα διατηρήσουν µόνο τις προσαυξήσεις που είχαν στον µισθό για όσες ηµέρες ήταν ενταγµένοι στα βαρέα. Οσοι εργάζονται σε επαγγέλµατα που θα αποχαρακτηριστούν θα έχουν µείωση µισθών από 50 έως 250 ευρώ τον µήνα, θα επιβαρυνθούν µε πέντε έτη εργασίας για να συνταξιοδοτηθούν και θα έχουν µείωση στις συντάξεις τους έως και 20%.

Σήµερα στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι ασφαλισµένοι 538.000 µισθωτοί-Εχουν αλλάξει οι συνθήκες

«Υπάρχουν επαγγέλµατα για τα οποία έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες και δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι µεβάση τους οποίους χαρακτηρίστηκαν αυτές οι κατηγορίες ως βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλµατα.Υπάρχουν επίσης κατηγορίες εργαζοµένων που εργάζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες,που επιβαρύνεται η υγεία τους, χωρίς να περιλαµβάνονται στην ισχύουσα σήµερα λίστα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουµάνης.

Υπογράµµισε επίσης την ανάγκη να υπερβούµε «συντεχνιακές αντιλήψεις και πρακτικές οιοποίες σε µεγάλο βαθµό διαµόρφωσαν το καθεστώς που ισχύει µέχρι σήµερα»και να δοθεί ταυτόχρονα µια λύση επιστηµονικά τεκµηριωµένη και κοινωνικά δίκαιη. Επισήµανε τέλος ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της επιτροπής θα κληθούν όλοι οι φορείς που έχουν απόψεις για το συγκεκριµένο θέµα να καταθέσουν τις προτάσεις τους και διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου θα έχει συναντήσεις µε εκπροσώπους των εργαζοµένων και των εργοδοτών προκειµένου «να οδηγηθούµε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα».

http://www.tanea.gr