14 Νοεμβρίου 2011

Άρχισαν να μετράνε πόσους θα απολύσουν στα υπουργεία

Μετρούν τις οργανικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς και υπουργεία προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν και ποιοι θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Πιο συγκεκριμένα, με σημερινή εγκύκλιο του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζει τα χρονοδιαγράμματα για την αναδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών και την ανακατανομή των οργανικών θέσεων.

Έκρηξη στο γραφείο της Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην οδό Σόλωνος στο νούμερο 46,στο πολιτικό γραφείο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.Οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από γκαζάκια. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια. Κλειστή η Σόλωνος.

Ρε Αντώνη είσαι σίγουρος ότι ο Σταμάτης έχει επαφή με το περιβάλλον;Γιατί μόνο εσύ μιλάς για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου...

Παπανδρέου στο σημερινό "υπουργικό συμβούλιο" του οποίου προήδρευσε στη Βουλή:

"Υπάρχει μια καταρχήν και όχι οριστική συμφωνία για διεξαγωγή εκλογών στην 19η Φεβρουαρίου. Πιστεύω ότι υπάρχει μια κατανόηση όλων ότι δεν πρέπει να μπούμε στη δίνη του προεκλογικού αγώνα έως ότου έχουμε ολοκληρώσει με ασφάλεια αυτά τα οποία έχουμε κερδίσει. Κι έχουμε κερδίσει σημαντικά"

Στο 95% η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση για την Ελλάδα

Μέχρι και στο 95% μπορεί να ανέλθει το ποσοστό συμμετοχής της ΕΕ σε συγχρηματοδοτούμενα έργα που γίνονται στα έξι κράτη-μέλη που γίνονται σε έξι χώρες της ΕΕ, που πλήττονται από την κρίση, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Η σχετική πρόταση της Κομισιόν εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και αφορά συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Ταμείο Συνοχής).Η πρόταση αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 1η Δεκεμβρίου 2011.

ΣΑΜΑΡΑ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ Η ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

  Δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει μια συμφωνία ( για την ημερομηνία των εκλογών γράφω) ,μεταξύ τριών κομμάτων,τον Παπαδήμο ποιος τον............., και να μιλάς μόνο εσύ για τις 19 ΦΕΒ.2012.
  Κανένας άλλος δεν έχει μιλήσει. Ποιος ο λόγος να μιλήσει. Ο  ΓΑΠ είναι ο ΑΤΥΠΟΣ πρωθυπουργός,ο Καρατζαφέρης,παίζει το ΠΑΙΧΝΙΔΙ του και έμεινες εσύ να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου και εμάς εννοείται ότι θα γίνουν ΕΚΛΟΓΕΣ.

Αντώνη αυτά παθαίνεις όταν στέλνεις τον Σταμάτη απέναντι στον Αρκούδο να διαπραγματευτεί ημερομηνία εκλογών

Παπαδήμος: "Για όσο η Βουλή [η "Βουλή" -όπου κάποιο κόμμα έχει 153- και όχι τα κόμματα...] θα μου εμπιστεύεται την ευθύνη του πρωθυπουργού θα εκτελώ τα καθήκοντά μου με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον"... δηλ. και στις 20 και στις 21 και στις 22 Φεβρουαρίου κ.λπ

«Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία». Σκασίλα μας: Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα.

Εισαγωγική  παρατήρηση: Το κείμενο, που ακολουθεί μπορεί να εμφανίζεται ρομαντικό και ότι αγνοεί τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική και με τον οποίον κινούνται οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Ίσως να είναι έτσι, για όποιον αγνοεί τα Άλογα της Ιστορίας, για να ασχοληθεί με πίτουρα και «κότες». Το κείμενο που ακολουθεί, απευθύνεται σε όσους στις 29.11.2009 στηρίξανε τον Α. Σαμαρά και γενικότερα σε όσους έθρεψαν και τρέφουν ακόμα προσδοκίες για τον Αρχηγό της ΝΔ. Σκοπός του κειμένου είναι να μεταδώσει ότι η στήριξη, μετά τα όσα έγιναν, στον Α. Σαμαρά δεν πρέπει να είναι απόρροια του «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», αλλά προϊόν επίγνωσης ότι με τον Σαμαρά ήδη διανύθηκε πολύς δρόμος (επαναφορά του πατριωτισμού στο καθημερινό λεξιλόγιο, «γαλάζιες γραμμές»). Βέβαια και ο Σαμαράς πρέπει να αποφασίσει αν θέλει και αν μπορεί. Αλλιώς πρέπει να αναζητηθεί άλλος αναβάτης για τα «Άλογα της Ιστορίας», ο οποίος όμως πρέπει να κατοχυρώσει το «πατριωτικό κεκτημένο» σε επίπεδο καθημερινού πολιτικού λόγου και όχι να ξεκινήσει από την αρχή.  
Παρά τα λάθη, με αποκορύφωμα την «συναίνεση του μεσονυχτίου», που διέπραξε ο Α. Σαμαράς, η καθιέρωση στο καθημερινό πολιτικό λεξιλόγιο των κομμάτων εξουσίας της έννοιας του πατριωτισμού, του Έθνους, της Πατρίδας, του χρέους προς την Πατρίδα, της Εθνικής Κυριαρχίας και  η οριοθέτηση συλλογικών οραμάτων με βάση το εθνικό παρελθόν (1821-2021) πιστώνονται σε αυτόν. Πλέον ο πατριωτισμός είναι mainstream. Έννοιες και αξίες που είχαν εξοβελιστεί, πλέον τις επικαλούνται οι ίδιοι που τις κατέκριναν.

Λ. Παπαδήμος: «Η παραμονή στο ευρώ είναι η μοναδική επιλογή» (video)

«Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί, η Ελλάδα είναι σε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο σταυροδρόμι. Η παραμονή στο ευρώ είναι η μοναδική επιλογή».

Με τη δήλωση αυτή, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος περιέγραψε την βασική κατευθυντήρια γραμμή της πολιτικής που θα ακολουθήσει και των προτεραιοτήτων της μεταβατικής κυβέρνησης.

Εγκύκλιος για... ψαλίδια στο Δημόσιο και "Στάση εργασίας = απεργία"

Έφτασε σε όλα τα υπουργείο η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών με τις οδηγίες για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου με βάση τις οποίες δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι θα επανακαταταγούν σε χαμηλότερο βαθμό ή κλιμάκιο απ'οτι σήμερα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες θα δουν μείωση στους μισθούς τους από 7% έως 50%.

Υπό την προστασία των ΜΑΤ που κάλεσε ο Καμίνης το ΔΣ του Δ. Αθηναίων

Ενταση σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, όταν εργαζόμενοι σε υπό συγχώνευση οργανισμούς του Δήμου προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα, παρά την ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε ζητήσει να εγκρίνει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, τη συγχώνευση του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΠΟΔΑ) με τον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) και τα Μουσικά Σύνολα του δήμου σε ένα νέο νομικό πρόσωπο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους 1.200 εργαζόμενους και έντονες αντιδράσεις από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Β. Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν θέλει να διώξει κανέναν από την ΟΝΕ

Στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας και ανώτατο στέλεχος του κόμματος Σόιμπλε διακήρυξε σήμερα ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θέλει να διώξει, ούτε πιέζει κανένα να βγει από την ευρωζώνη.

9.700 λαθραίοι μπήκαν απ' τον Έβρο τον Οκτώβριο... με κείνη τη μάντρα του Παπουτσή τι γίνεται;

Επείγον σήμα κινδύνου εκπέμπει η Ένωση Συνοριοφυλάκων του Νομού Έβρου (Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε) σχετικά με την εισροή μεταναστών στη χώρα μας. Μόνο από τα σύνορα του Έβρου και μόνο για τον Οκτώβριο, διέσχισαν τα ελληνικά σύνορα 9.700 μετανάστες.

Αποκλειστικά τσιγάρα που σβήνουν μόνα τους στην ΕΕ!

Από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα κυκλοφορούν υποχρεωτικά τσιγάρα με «μειωμένη ροπή ανάφλεξης». Τα τσιγάρα αυτά, θα σβήνουν από μόνα τους όταν δεν χρησιμοποιούνται γι΄αυτό θα είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιές, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ζητάει και τα ρέστα! Προσφυγή Λαυρεντιάδη στο ΣτΕ για την Proton

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Λ. Λαυρεντιάδης κατά της ανάκλησης αδείας της Τράπεζας Proton και της σύστασης της Νέας Proton.


Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και παράνομη, είναι τόσο η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος με την οποία ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της Proton Τράπεζα ΑΕ και τέθηκε υπό εκκαθάριση, όσο και η από 9.10.2011 απόφαση του υπουργού Οικονομικών με την οποία συστάθηκε Νέα Proton Τράπεζα ΑΕ.

Έπεσε απ' το ποδήλατο κι ο Ράσμουσεν... κατά τ' άλλα το ΝΑΤΟ μας παρέχει ασφάλεια

Από το ποδήλατό του έπεσε το Σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του, γεγονός που τον υποχρέωσε να ματαιώσει προγραμματισμένη επίσκεψη στις χώρες της Βαλτικής αυτή την εβδομάδα.

Ας πάμε στη δραχμή να τελειώνουμε...

Οι πολιτικοί ΔΕΝ μπορούν να συλλάβουν το παράνομο χρήμα και ΔΕΝ μπορούν να εφαρμόσουν τα μέτρα που θα αλλάξουν την χώρα και η ελληνική κοινωνία ΔΕΝ θέλει να σωθεί καθώς είναι βέβαιο οτι ΔΕΝ είναι μια ευρωπαϊκή κοινωνία. Θα την έλεγε κάποιος μια Βουλγαρία ή Ρουμανία με περισσότερα χρόνια στην Ένωση και τίποτα παραπάνω.

Διεγράφη ο Χατζηγάκης... ακολουθούν κι άλλοι μπας και σοβαρευτούμε επιτέλους

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, ο Σωτήρης Χατζηγάκης μετά τις γελοίες δηλώσεις του και ζητείται και η διαγραφή του από το κόμμα.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι οι δηλώσεις Χατζηγάκη προσβάλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης, που είναι ιστορικά προσηλωμένη στα δημοκρατικά ιδεώδη, ενώ επισημαίνεται ότι η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη τάσεων στο κόμμα, είναι ευθέως αντικαταστατική. Παράλληλα με έγγραφο του Α. Σαμαρά προς τον Γ. Τραγάκη, ο βουλευτής παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Ανοιχτό και το ενδεχόμενο διαγραφής του βουλευτή Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ Ο ΔΗΘΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΩΠΗ, ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΟΜΕΡΤΑ, ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΓΑΠ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΡΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΩΣΤΟΣΟ, ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

Χατζηγάκης:Είμαστε λίγο απ' όλα και τίποτα και εγώ είμαι στόκος

Χτύπησε πάλι το νούμερο που λέγεται Χατζηγάκης! Ζώστηκε το νεροπίστολο και είπε ότι δεν θα αφήσει «ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος»!!! Ε και εμείς δεν θα αφήσουμε ορισμένα νούμερα που μας γελοιοποίησαν να συνεχίσουν να μας γελοιοποιούν... Αλήθεια τελικά θα μας πει ο Χατζηγάκης πόσους συντοπίτες του διόρισε στο Agrochannel;

Ακούστε και τι δήλωσε μπαίνοντας στο Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ:

Βίντεο: Ομιλία Σαμαρά στην ΚΟ

Δείτε το:

Διεθνής αναβάθμιση ΓΑΠ: Κάνει την τηλεφωνήτρια του Λουκά σε επαφές με δευτεροκλασάτους

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τους κκ. Χριστόφια, Ερντογάν, Νετανιάχου και Μπαρόζο.

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με ξένους ηγέτες είχε τα προηγούμενα 24ωρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ειδικότερα ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε:

Black Rock: «Κούρεμα» 80% για τα ελληνικά ομόλογα!

«Κούρεμα» με την ψηλή προτείνει η επενδυτική εταιρία BlackRock Solutions τόσο για την Ελλάδα όσο και τις Πορτογαλία και Ιρλανδία, καθώς θεωρεί ενδεδειγμένη την αναδιάρθρωση του χρέους τους κατά 75 – 80%.

«Η τρόικα δεν ζήτησε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων»... τα ρεμάλια του ΠΑΣΟΚ την επέβαλαν!

Ζήτημα μείζονος ηθικής τάξης για την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου προκύπτει για άλλη μια φορά από τη διαβεβαίωση της Κομισιόν ότι η τρόικα ουδέποτε έθεσε ζήτημα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων κατά τις διαπραγματεύσεις.

Έκοψαν το επίδομα γέννας τα ρεμάλια! Σε λίγο θα απαγορεύσουν και τις γέννες... των Ελλήνων εννοείται

Δεν ισχύει πλέον η χορήγηση επιδόματος τοκετού, με αποτέλεσμα οι ελληνίδες που θα γεννούν είτε σε δημόσια νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά δεν θα εισπράττουν το ποσό σύμφωνα με τον κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ.

Μόνο κατόπιν συγκεκριμένων προϋποθέσεων μια νέα μητέρα θα μπορεί να λαμβάνει ως επίδομα τοκετού από 900 έως 1600 ευρώ .

Νοτιοαφρικανός μισθοφόρος με ελληνικό διαβατήριο ανάμεσα στους τελευταίους φρουρούς του Καντάφι

Ο νοτιοαφρικανός Danie Odendaal ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στις τελευταίες στιγμές του Καντάφι δίπλα του και μαζί με άλλους μισθοφόρους είχαν αναλάβει τη φυγάδευσή του από τη Σύρτη στο Νίγηρα. Μάλιστα όπως λέει η εφημερίδα Independent, ο συγκεκριμένος ταξίδευε με Ελληνικό διαβατήριο! Όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα ο Crause Steyl, στη φυγάδευση του Καντάφι είχαν εμπλακεί μισθοφόροι που συμμετείχαν πριν 7 χρόνια στο "Wonga Coup", του οποίου ηγήθηκε ο πρώην πράκτορας της SAS, Simon Mann και οι οποίοι πίστευαν ότι φυγάδευαν τον Καντάφι κατ' εντολή του ΝΑΤΟ!!

Επιμένει η Κομισιόν: Αναμένει τις έγγραφες δεσμεύσεις όλων

Τις ξεκάθαρες και έγγραφες δεσμεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των «βασικών πολιτικών δυνάμεων» της Ελλάδας ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, εξακολουθούν να αναμένουν οι Βρυξέλλες, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποδέσμευση της έκτης δόσης των δανείων, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η μορφή των έγγραφων επιστολών δεν είναι το βασικό ζητούμενο.

Παπουτσής: «Η ουσία CS των δακρυγόνων δεν είναι επικίνδυνη»... ε τότε ας αρχίσει να ψεκάζει τα παιδιά του

«Η ουσία CS δεν έχει ως σήμερα ταξινομηθεί ως επικίνδυνη ουσία», αναφέρεται σε έγγραφο του Γενικού Χημείου του Κράτους που διαβίβασε ο κ. Παπουτσής στη Βουλή.

Από πέντε χώρες προμηθεύτηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «μέσα ελέγχου πλήθους», κατά την τελευταία διετία, ενημερώνει το Κοινοβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Παπουτσής.

"Υπουργικό" Συμβούλιο συγκαλεί ο ΓΑΠ... κάνει copy τον Καρατζαfuhrer

Σύσκεψη με τους υπουργούς και τους αναπληρωτές υπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει στη Βουλή, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τη σύσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για τις 5.30 το απόγευμα στη Βουλή, θα συζητηθεί η στάση του ΠΑΣΟΚ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενόψει της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Handelsblatt: «Οι Έλληνες λεηλατούν τις καταθέσεις τους»

«Οι Έλληνες ελπίζουν στον Παπαδήμο», διαβάζουμε στην εφημερίδα Handelsblatt σε ανταπόκριση του Gerd Höhler από την Αθήνα. Σχεδόν 8 στο 10 Έλληνες χαιρετίζουν την ανάληψη της εξουσίας από τον Λουκά Παπαδήμο. Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι τώρα να σταθεροποιήσει την οικονομία, να περιορίσει την ανεργία και να θέσει τα θεμέλια για οικονομική ανάπτυξη.

Ε άμα σε εκτιμάει και η Άννα... τότε σίγουρα δεν πάει κάτι καλά κ. Αρβανιτόπουλε

[Εντάξει να σε εκτιμάει το fimotro το καταλαβαίνουμε κ. Αρβανιτόπουλε... πληροφορίες τους δίνεις αβάντα σου κάνουν και σε παρουσιάζουν σαν τον φοβερό εγκέφαλο που θα μας σώσει... αλλά άμα σε εκτιμάει και η Αννούλα... πες της να σου κανονίσει μερικά ψηφαλάκια γιατί όποτε γίνουν εκλογές από εμάς θα πάρεις... ξέρεις τι ;)]

Σε κοινή γραμμή πλεύσης βρίσκονται η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, καθώς αμφότεροι θεωρούν ότι ο χώρος της παιδείας είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος της συναίνεσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Επιλεκτική ηθική με αφορμή το πανό του Ηρακλή

Οκ, το πανό των οπαδών του Ηρακλή ήταν άκρως εμετικό και αυτό γιατί αναφέρονταν σε μικρά παιδιά...Δηλαδή όταν βρίζεται η μάνα κάποιου παίκτη γιατί ο ρέφερι δε παίρνει τις ομάδες στα αποδυτήρια;


Η συνέχεια στο milamegiampala.blogspot.com

Συνέδριο CDU: Όχι στην υποχρεωτική έξοδο χώρας απ' το ευρώ, ναι στην εθελοντική

Άρχισε σήμερα το πρωί το συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στη Λειψία. Στο συνέδριο θα συζητηθούν η ευρωκρίση, οι βουλευτικές εκλογές του 2013 και οι επερχόμενες εκλογές σε διάφορα κρατίδια.

Η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος επιθυμεί να διασφαλίσει στο συνέδριο στη Λειψία την φιλοευρωπαϊκή πολιτική της καγκελαρίου.

Σαμπάχ: Κατασκοπευτικός πόλεμος πάνω από το Οικόπεδο 12

Στη νέα μονάδα, που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) σχετικά με την Κύπρο, τις πετρελαϊκές έρευνες στη Μεσόγειο και το Ισραήλ, αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», υποστηρίζοντας ότι η ένταση, που υπάρχει στην Ανατολική Μεσόγειο με αφορμή τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, έχει εξελιχθεί σε κατασκοπευτικό πόλεμο.

Αντ. Σαμαράς: «Δεν επωμιζόμαστε ευθύνες για όσα έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι»

«Ο κ. Παπανδρέου κατάφερε η οικονομία να κρέμεται από μια κλωστή», δήλωσε στην Κ.Ο. της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς ενώ συμπλήρωσε ότι δεν συγκυβερνάμε και θα στηρίξει τη συγκεκριμενη κυβέρνηση για συγκεκριμένα πράγματα και τίποτα παραπάνω. Είπε επίσης  ότι θα στηρίξει ότι μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, άρα και το χαράτσι στα ακίνητα, αλλά δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα. Τέλος ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι σέβεται και θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, αλλά δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα χαρτί, όπως ζητούν στην Κομισιόν, επαναλαμβάνοντας ότι για τις θέσεις του έχει ήδη ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Αναλυτικά ανέφερε μεταξύ άλλων:

Καμμένος: Και στο απόσπασμα να με βάλουν, εγώ δεν ψηφίζω

Εμμένει ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος στην απόφασή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ουσιαστικά γίνεται προκειμένου να επικυρώσει τη συμφωνία της 26ης - 27ης Οκτωβρίου...

Βάλτερ προς γερμανική κυβέρνηση: Μην ωθείτε την Ελλάδα εκτός ευρώ

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει να ωθεί την Ελλάδα σε έξοδο από την ευρωζώνη απηύθυνε ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Νόρμπερτ Βάλτερ.

«Με τον τρόπο αυτό η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη ισχύος στους ψηφοφόρους της», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post.

Μιχελάκης: Η ΝΔ θα στηρίξει νομοσχέδια που είναι στη σωστή κατεύθυνση

Η ΝΔ θα στηρίξει νομοσχέδια που είναι στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης

Η ΝΔ θα στηρίξει όποια νομοσχέδια είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ θα καταψηφίσει εκείνα με τα οποία δεν θα συμφωνεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

O κ. Μιχελάκης αποσαφήνισε τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ στη διάρκεια της θητείας της νέας κυβέρνησης και υπογράμμισε πως το έργο της νέας κυβέρνησης και η χρονική διάρκειά της είναι πολύ συγκεκριμένα.

Μέρκελ: Θέλει περισσότερη Ευρώπη, με «πολιτική ενότητα»

Η ώρα της «πολιτικής ενότητας» της Ευρώπης έχει έρθει, ανέφερε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα στους κατόχους κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης ότι οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα τη στρατηγική τους για την έξοδο της περιοχής από την κρίση κρατικού χρέους.

Άρχισε να λύνει τα προβλήματα των ταξί ο Μάκης... στα ραδιόφωνα

Παράθυρο αλλαγών στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί άνοιξε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης, με συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι θα εξετάσει το ζήτημα του πληθυσμιακού κριτηρίου, κάτι που είχε απορρίψει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου.

Κ. Χατζής: Είναι καιρός να γνωριστούν οι θάλασσες με τους κινδύνους (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ)

Του Κώστα Χατζή

Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από την συνείδησή μου. Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, «δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία ακρωτηριασμένη συνείδηση».

«Νέα 7 Θαύματα της Φύσης»: Aποκαλυπτήρια εν μέσω καταγγελιών (φώτο)

Η αναμέτρηση διήρκεσε δύο χρόνια και ο ανταγωνισμός υπήρξε σκληρός. Τελικά, η ψήφος εκατομμυρίων ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο ανέδειξε, ανάμεσα σε 28 υποψηφιότητες, τα «Νέα 7 Θαύματα της Φύσης». Όπως σε πολλούς αγώνες ωστόσο, δεν έλειψαν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, με κάποιους αξιωματούχους να κατηγορούν τους διοργανωτές ακόμη και για εκβιασμό προκειμένου να συμπεριλάβουν ή να αποκλείσουν συγκεκριμένες τοποθεσίες από τη λίστα.

Ασύλληπτα ρεκόρ ΠΑΣΟΚ: Πήρε χρέος 300 δις & 125% και το 2012 θα το πάει σε 430 δις και 198%!!!

Με δύο παράλληλα σενάρια και πολλές αβεβαιότητες σε ό,τι αφορά το ύψος της ύφεσης, και το κλείσιμο του 2011 καταρτίζεται με ταχείς ρυθμούς από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ο προϋπολογισμός του 2012.

Το κείμενο του προϋπολογισμού που πρόκειται να εγκρίνει το νέο υπουργικό συμβούλιο προς το τέλος της εβδομάδας θα έχει δύο βασικά σενάρια. Το ένα, θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις χωρίς να υπολογίζεται η διαγραφή του 50% του χρέους των ιδιωτών και ένα δεύτερο που θα περιλαμβάνει τις προβλέψεις στις οποίες έχει συμπεριληφθεί και η μείωση των δαπανών από τις μειωμένες υποχρεώσεις του Δημοσίου για τις πληρωμές τόκων.

Οι 11 πρωτιές του Γιωργάκη

1. Είναι ο μόνος μετανάστης που ήταν ανίκανος σε τόσες δουλειές!

2. Είναι ο μόνος Έλληνας που δεν έχει φιλότιμο!

3. Είναι ο μόνος πρόεδρος κόμματος που πανηγύριζε όταν κέρδιζε τον κανένα και εκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

O κ. Λ. Παπαδήμος συνιστά ομόλογα για αποταμίευση... όχι τώρα ντε! Το 2002...

Kαι φυσικά ζητάει και συγκράτηση στους μισθούς, οπότε φαντάζεστε τι θα κάνει τώρα στους μισθούς... θα τους "περιποιηθεί" με το "τσεκούρι" του Βορίδη

Aυτοσυγκράτηση στις επερχόμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις μισθολογικές αυξήσεις του 2002 συνέστησε χθες στους εργαζομένους ο διοικητής της Tραπέζης Eλλάδος κ. Λ. Παπαδήμος, ενώ προέτρεψε τους αποταμιευτές να στραφούν προς τα μακροχρόνια ομόλογα, προβάλλοντάς τα ως το μόνο αξιόπιστο αντίβαρο στις τρέχουσες αρνητικές αποδόσεις των καταθέσεων.

Ποιους πρέπει να πείσει ο Σαμαράς

Εσωκομματικό «μασάζ», παρά συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναμένεται να θυμίζει η σημερινή σύγκλιση του οργάνου, το μεσημέρι στις 13:00, στην αίθουσα της Γερουσίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, καλείται να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο ακροατήριο.

Πρέπει καταρχάς να μεταπείσει «γαλάζιους» βουλευτές, όπως τον Πάνο Καμμένο, που φέρονται έτοιμοι να μην παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης προς την νέα κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δυστροπεί η ΕΚΤ στο κούρεμα των ομολόγων που αγόρασε φθηνά

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΙΩΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Παζάρια με το κούρεμα των ομολόγων καθώς πλησιάζει η ώρα για να ξεκινήσει η ανταλλαγή τους, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το πρόγραμμα για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αλλά και της ΕΚΤ στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ομόλογα 50 δισ. ευρώ, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπει στο πρόγραμμα συμμετοχής των ιδιωτών, επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της το δικαίωμα «της εξόφλησης» στο άρτιο, των ομολόγων που έχει αγοράσει σε πολύ χαμηλές τιμές όμως.

ΚΟ σήμερα στη ΝΔ για απολογισμό

Απολογισμό των τελευταίων δέκα ημερών που κατέληξαν στη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο θα κάνει σήμερα η ΝΔ, η οποία έχει συγκαλέσει (13.00) την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα υποστηρίξει ότι η πολιτική του κόμματος δεν αλλάζει και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής που συνέλαβε όταν ο κ. Παπανδρέου «έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε».

Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει ότι η στρατηγική του πέτυχε πλήρως για τους εξής λόγους:

ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μετά την απόφαση διορισμού του ως υφυπουργού Υγείας στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, απευθύνει προς όλα τα μέλη της ΝΔ Θεσσαλονίκης το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητέ φίλη/ε

Γιωργάκης μέχρι... νεωτέρας

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου για τις διαθέσεις του, σχετικά με το μείζον θέμα, που θα αρχίσει να συζητά σε λίγο όλο το ΠΑΣΟΚ:

Ποιος θα είναι ο αρχηγός, που θα οδηγήσει σε περίπου τρεις μήνες το κόμμα στις εκλογές; Η τετραετής θητεία του κ. Παπανδρέου στην αρχηγία έληξε στις 11 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου.

Το Βερολίνο πιέζει με σενάρια χρεοκοπίας

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Συνεχίζονται οι πιέσεις του Βερολίνου προς την Αθήνα, με διαρροή του υπουργείου Οικονομικών στο περιοδικό «Σπίγκελ» περί σχεδίων προετοιμασίας της Γερμανίας για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σε περίπτωση που η χώρα μας και η νέα κυβέρνηση δεν πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που το «Σπίγκελ» χρησιμοποιείται από το υπουργείο που διευθύνει ο κ. Σόιμπλε για να ασκηθούν οι σχετικές πιέσεις.

Βαρυσήμαντη πολιτική ανάλυση απ' την Αφροδίτη, που εξηγεί τη φαγούρα που έχουμε

Φασίστας ο Σαμαράς σύμφωνα με την κ. Αλ Σαλέχ της οποίας το κωλαράκι τρέμει τη "Χρυσή Αυγή". Δείτε τι έγραψε στο Facebook:

Της κοντής ψωλ@@ θα της φταίνε οι τρίχες την Κυριακή;

[Ανασφάλεια, αν μη τι άλλο, δείχνει η διαμαρτυρία του Ολυμπιακού προς την ΕΠΟ, επειδή στα παιχνίδια με την Εθνική παίζουν 3 παίκτες του, ενώ απ' τον Παναθηναϊκό παίζουν δύο!! Ο Μαρινάκης σαν καραγκιόζης και γνωστός κομπλεξικός που δεν ξέρει να χάνει, προετοιμάζει το κλίμα για την περίπτωση που γίνει κανα "λάθος" και χάσουν απ' τον ΠΑΟ... θα του φταίει ο Σάντος που δεν κάλεσε τον Σπυρόπουλο!!! Έλεος ρε φίλε με τα κόμπλεξ σου... καμιά φορά μπορεί και να χάσεις, ειδικά αν ο άλλος είναι καλύτερος. Σοβαρέψου...]

Έντονα παράπονα από τον Σοφοκλή Πιλάβιο και τον Φερνάντο Σάντος έχουν στον Ολυμπιακό λόγω "της διαφορετικής χρησιμοποίησης των ερυθρόλευκων διεθνών σε σχέση με τους πράσινους στο φιλικό της Εθνικής με την Ρωσία".